Dünyayı tek başına uçan en genç pilot oldu

17 yaşındaki İngiliz-Belçikalı pilot, küçük bir uçakla dünyanın çevresini tek başına uçan en genç kişi oldu.

17 yaşındaki Mack Rutherford, 52 ülkeyi kapsayan beş aylık bir yolculuğun ardından Bulgaristan'ın Sofya kentine indi.

İngiliz bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen ancak Belçika'da büyüyen Mack, yol boyunca Sudan'da kum fırtınalarıyla karşılaştı ve geceyi ıssız bir Pasifik adasında geçirdi.

Kız kardeşi Zara da, dünyanın çevresini tek başına uçan en genç kadındır.

Bir önceki solo uçuş rekoru, geçen yıl yolculuğunu tamamladığında 18 yaş ve 150 günlük olan İngiliz pilot Travis Ludlow'daydı.

Mack, başarıyı tamamladıktan sonra  başkalarını, "kaç yaşında olursanız olun hayallerinizi takip etmeye" teşvik etti; "Çok çalışın ve hedeflerinize ulaşmak için ilerleyin" diye de ekledi.

Yolculuğu, iki okyanus boyunca Avrupa, Asya, Afrika ve ABD üzerinden geçti.

Havacı bir aileden gelen Mack, Dubai'deki aşırı sıcağı ve Hindistan'daki beklenmedik havaalanlarının kapanmasını gören zorlu yolculukla 23 Mart'ta Bulgaristan'ın başkentinden yola çıktı.

Genç havacı ayrıca, yağmur ve alçak bulutların arasından geçtikten sonra Pasifik Okyanusu'ndaki ıssız bir adada bir pistin yanında bir kulübede uyuduğunu söyledi.

Çabalarının bir sonucu olarak, iki Guinness Dünya Rekoru kırdı - dünyayı tek başına uçan en genç kişi ve aynı zamanda bir mikro ışık düzleminde dünyanın çevresini dolaşan en genç kişi oldu.