Ekvator’daki seçimlerin ikinci turu 11 Nisan’da

Ekvator’da yapılan devlet başkanlığı seçimlerinin ikinci turu 36 yaşındaki ekonomist Andres Arauz ile eski bankacı ve sağcı aday Guillermo Lasso arasında 11 Nisan’da yapılacak.

Ekvator’da yapılan devlet başkanlığı seçimlerinin ikinci turu 11 Nisan’da yapılacak. Seçimlerde 36 yaşındaki Andres Arauz ile eski bankacı ve sağcıların adayı 65 yaşındaki Guillermo Lasso arasında yapılacak.

Arauz yüzde 32,72 oy alırken, Lasso ise 19,74 oy aldı. Seçimlerde yerli halkın solcu adayı Yaku Perez ise yüzde 19,39 oy aldı.

Yüksek Seçim Kurulu 7 Şubat’taki devlet başkanlığı seçim sonuçlarına ilişkin kesin olan sonuçları açıkladı. Yüksek Seçim Kurulu, açıklamasında 11 Nisan’daki ikinci tur seçimlerin Arauz ile Lasso arasında yapılacağını duyurdu. Yerli halkın devlet başkanı adayı Yaku Perez seçimlerde yolsuzluk olduğunu belirtti.

İkinci turda galip gelen aday, şimdiki devlet başkanı Lenin Moreno’nun yerine geçecek.

Yerli halkın adayı avukat ve ekolojist Yaku Perez seçimlerde sağcı adaydan daha fazla oy aldığını ve yapılan itiraz üzerine oyların yeniden sayılmasıyla ikinci tura sağın adayı Lasso’nun kaldığını belirtti.