Fiji’yi Tino kasırgası vurdu

Okyanusya’da bir ada ülkesi olan Fiji, son üç hafta içinde ikinci kasırga ile karşı karşıya kaldı.

Yıkıcı rüzgarlarla gelen Tino kasırgası, Cuma günü Fiji takımadasını vurdu. Perşembe günü de şiddetli yağışların yaşandığı sırada bir ırmağı yüzerek geçmeye çalışan bir anne ve kızı kayboldu.

Ada ülkesinin sakinleri, acil barınma yerlerine doğru tahliye olmaya hazırlanırken, çok sayıda turist de turistik merkezlerden kaçarak başkent Suva’ya ulaştı.

Fiji meteoroloji servisleri Tino kasırgasının daha da şiddetlenerek en büyük ikinci ada olan Vanua Levu’ya doğru ilerlediğini bildirdi. Rüzgarın şiddetinin saatte 130 kilometreye ulaştığı bilgisi verildi.

Pasifik Adaları, Güney Yarım Küre’de yaz döneminde çok turist çeken bölgeler haline geliyor. Ancak bu dönem aynı zamanda kasırgalar dönemi olarak da biliniyor. Aralık sonunda Fiji’de tropikal Sarai kasırgası iki kişinin ölümüne, 2 bin 500’ü aşkın kişinin acil barınma merkezlerine sığınmasına neden olmuştu.

Tino kasırgasında ayrıca çok sayıda ev ve tarım arazisi de ağır hasar gördü. Kasırganın mevcut güzergahına bakılarak, hafta sonu komşu takımada Tonga’nın Tongatapu adasını vuracağı tahmin ediliyor.