Futbolun efsanevi ismi Maradona öldü

Futbolun efsanevi ismi Diego Maradona, 60 yaşında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Arjantinli Clarin gazetesi, günlerdir yaşanmasından endişe edilen haberi şu ifadelerle duyurdu: "Bu duygusal ve ulusal bir tokat, küresel bir etki, tarihte bir dönüm noktası olan bir haber."

Bu haber, Maradona'nın avukatı tarafından da doğrulandı. Arjantin milli takımının eski starı 60 yaşındaki Maradona, bundan bir kaç hafta önce beyinde subrudal kanama tedavisi için ameliyat olmuştu. Ameliyat ardından durumu iyiye gidiyor gibiydi.

Ancak Çarşamba günü eski futbol starı, Buenos Aires bölgesindeki Tigre kentindeki evinde kalp krizi geçirdi. Acil olarak hastaneye kaldırılsa da kurtarılamadı.

Tüm bir halkın idolü haline gelen Maradona, özellikle Boca Jrs, Barselona ve Napoli gibi kulüplerden geçti. 1986 yılında Arjantin ekibiyle Dünya Kupası'nı alan Arjantin adına 91 maça çıktı ve 34 gol attı.

1986'da Batı Almanya'nın yenildiği maçın ardından Altın Top ödülünü alan Maradona, çeyrek finalde İntiltere'ye 2-1'lik yenilgi yaşatmış, her iki gol de tarihe geçmişti. İlk golü eliyle atan Maradon'ya ceza verilmiş ve o gol "Tanrı'nın eli" olarak adlandırılmıştı. İkinci golü, toplu 60 metre sürmüş, bu sırada 5 oyuncuyu geçerek kaleye yerleştirmişti. FIFA.com tarafından bu gol 2002 yılında Yüzyılın Golü seçilmişti.

Maradona, 2019'dan bu yana La Plata kulübünde Gimnasia antrenörlüğünü yapıyordu.