Hamas-İsrail savaşında 59. gün: Gazze’de 15 bin 500’ü aşkın ölü

İsrail-Hamas savaşının 59’uncu gününde Gazze’deki bombardıman yoğun bir şekilde devam ederken, İsrail gece boyunca 200 ‘hedefi’ vurduklarını açıkladı.

7 Ekim’de Hamas’ın İsrail’e saldırısıyla başlayan savaş, 59’uncu gününe girdi. Taraflar arasındaki ateşkes yedi gün sürdü ve çatışmalar 1 Kasım Cuma günü yeniden başladı.

15 BİN 500’Ü AŞKIN ÖLÜ

Hamas Sağlık Bakanlığı tarafından verilen son bilançoya göre 7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik bombardımanının başlamasından bu yana Gazze Şeridi'nde yüzde 70'i kadın ve çocuk olmak üzere 15 bin 523 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu X üzerinde yaptığı açıklamada gece boyunca yaklaşık 200 “hedefi” vurduklarını belirterek, "Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki okulların içindeki terörist altyapı imha edildi" açıklamasında bulundu.

Ordu sözcüsü Daniel Hagari, pazar akşamı geç saatlerde yaptığı açıklamada, ordunun Gazze Şeridi boyunca kara operasyonunu genişletmeye devam ettiğini belirtti.

İsrail ordusu, kara operasyonlarında 27 Ekim'den bu yana Gazze'nin kuzeyinde çeşitli bölgeleri kontrol aldıklarını bildirdi.

NETANYAHU YERLEŞİM BÖLGESİNE SALDIRILARIN YENİDEN BAŞLAMASINI ONAYLADI

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, hafta sonu Gazze Şeridi'nin güneyine yönelik bir saldırı için düğmeye bastı.

Şimdiye kadar bu bölgeye nispeten dokunulmamışken, bölgenin kuzeyi ve özellikle Gazze şehri, savaşın başlamasından bu yana ağır bir şekilde bombalanıyor.

BATI ŞERİA’DA ÇATIŞMALAR

Filistin ve İsrail medyası, işgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerinin saldırıları ve çatışmalar yaşandığını bildirdi.

İsrail radyo istasyonu GLZ'ye göre Kalkilya'da iki kişi İsrail askerleri tarafından öldürüldü.

Filistin haber ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail birlikleri Dheişa'da 16 Filistinliyi ve Kalkilya'da bir kişiyi tutukladı. WAFA’ya göre Cenin'de 9, Eriha'da ise 6 kişi tutuklandı.