Kerbela’da çöken türbeden 7 cenaze çıkarıldı

Irak’ta Şiileri kutsal kenti Kerbela’da bir türbenin çökmesi ardından 7 kişinin cenazesine ulaşıldı.

Kerbela kentinin yaklaşık 25 kilometre batısında bulunan İmam Qattarat İmam Ali Türbesi cumartesi günü çöktü.

Çöküşten bu yana yapılan arama kurtarma çalışmalarında şimdiye kadar 7 kişinin cenazesine ulaşılırken, 6 kişi yaralı olarak kurtarıldı.

Sivil savunma ekiplerinin sözcüsü Abdelrahman Cevdet, “Yapılacak herhangi bir hata yeni çökmelere de neden olabilir” diye uyarırken, bu nedenle kurtarma çalışmalarının yavaş ilerlediğini ifade etti.

Ekipler, enkaz altında kalan yaralılara su ve yiyecek verilebiliyor. Kurtarılanlardan üçünün çocuk olduğu belirtildi.

Irak Cumhurbaşkanı Berham Salih de Twitter üzerinde yaptığı açıklamada kurtarma ekiplerine ve gönüllülere teşekkür etti. Salih, mahsur kalan tüm kişilerin kurtarılması için tüm çabaların seferber edilmesini istedi.

Çöküşün nedeni henüz bilinmiyor ancak türbenin hemen yakınlarında, Şiilerin “Ali ibn Abi Talib ve ordusunun mola vererek su içtiğine” inandığı bir su kaynağı bulunuyor. Sivil Savunma bu su kaynağından kaynaklanan fazla rutubetin çöküşe yol açmış olabileceğini düşünüyor.

Şiilerin kutsal saydığı türbe, her yıl binlerce hacı tarafından ziyaret ediliyor. Şii inancına göre İmam Ali, 657 yılında Sıffin savaşına giderken ordusuyla bu yerde durdu ve bir pınar oluştu.