Kolombiya’nın Cali kentindeki protestolarda 14 kişi öldürüldü

Kolombiya’nın Cali kentinde hafta sonu düzenlenen protestolarda 14 kişinin öldürülmesi üzerine BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği soruşturma çağrısında bulundu.

Kolombiya ordusunun devlet başkanı Ivan Duque’nin emrine uyarak, sivilleri hedef aldığı belirtiliyor.

2,2 milyon kişinin yaşadığı şehrin sokaklarında Cuma günü protestocular, polis ve silahlı siviller arasında çıkan çatışmalarda çeşitli olaylarda en az 13 kişi hayatını kaybetti.

PROTESTOLAR NİSAN AYINDA BAŞLADI

Kolombiya’nın birçok kentinde hükümetin reform paketine karşı Nisan ayında düzenlenen protesto eylemlerine yapılan saldırılarda 17 kişinin öldürüldüğü, 800’den fazla kişinin de yaralandığı açıklandı.

Kolombiya hükümetinin reform paketine karşı Nisan ayında başlayan protesto eylemlerine devlet güçlerinin saldırısı sonucunda 17 kişi öldürülürken, 800’den fazla kişi de yaralandı. Tutuklanan sayısı ise 431 olarak açıklandı.

Protesto eylemleri ve saldırıları inceleyen bazı sivil toplum örgütleri, polisin bilinçli bir şekilde sivilleri hedef aldığına dikkat çekti.

Kolombiya’da halk  Bogota Medellin, Cali, Barranquilla ve Neiva başta olmak üzere birçok kentte alanlara çıkmıştı.

Sağcı Ivan Duque liderliğindeki hükümet, 2022-2031 yılları arasında kamu harcamalarını finanse etmek amacıyla devletin gelirlerini artırmayı amaçlayan vergi reformu projesini 15 Nisan’da parlamentoya sunmuştu.