Kongo’da Ebola salgını: 2 bin 231 ölü

Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde Ağustos 2018’den bu yana 2 bin 200’ü aşkın kişinin Ebola virüsü nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı.

Salgına karşı mücadele komitesi, Ebola salgının başladığı tarihten bu yana toplamda 3 bin 373 vaka tespit ettiklerini ve 2 bin 231 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Ebola salgınının ortaya çıktığı 1 Ağustos 2018’den bu yana salgını ortadan kaldırmaya çalışıyor. Nord-Kivu ile İturi salgından en fazla etkilenen bölgeler oldu.

Sağlık makamları halen 341 şüpheli vakanın da inceleme aşamasında olduğunu kaydetti.

Ebola salgını, 1976’dan bu yana ülkedeki onuncu salgın olurken, tarihin en ağır ikinci Ebola salgını olarak kayıtlara geçti. 2014 yılında Liberya, Gine ve Sierra Leone’yi kapsayan Batı Afrika’daki Ebola salgınında 11 bin kişi hayatını kaybetmişti.

Kongo, mevcut durumda bir çok salgınla boğuşuyor. Ebola’nın yanısıra Kızamık ve Kolera salgınları var. Kızamık salgını, diğer her iki salgının toplamından daha fazla insanın ölümüne yol açtı.

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) örgütüne göre, Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde Ocak ayı ile Ağustos başına kadar yedi ay içerisinde 2.700’ü aşkın kişi kızamık salgını nedeniyle öldü.