Macron: Kuzey ve Doğu Suriye’yi desteklemeye devam edeceğiz

Elysée Sarayı, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile MSD heyeti arasında gerçekleşen toplantıya ilişkin yaptığı açıklamada, Macron’un Kuzey ve Doğu Suriye’ye destek vermeye devam edeceklerini vurguladığı belirtildi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un daveti üzerine Pazartesi günü Paris'te MSD heyeti ile yapılan görüşmeye ilişkin Elysee Sarayı’ndan açıklama geldi.

Demokratik Suriye Meclisi (MSD) Yürütme Konseyi Eşbaşkanı İlham Ehmed, Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Berivan Xalid ve Dêrazor Sivil Yönetimi Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Xesan El Yusif’in yer aldığı heyetin Elysée Sarayı’ndaki görüşmesine ilişkin detaylar kamuoyu ile paylaşıldı.

Görüşme ardından Elysée Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Macron'un "Kuzey Doğu Suriye'nin siyasi istikrarının sağlanması ve kapsayıcı bir yönetim oluşturulması lehine çalışmaya devam etme ihtiyacı" konusunda ısrar ettiği belirtildi.

Emmanuel Macron Kürtlerin kontrolündeki Kuzey ve Doğu Suriye bölgesindeki savaşçıların cesaretini ve yerel halkın DAİŞ’e karşı verdiği mücadelede katlandığı fedakarlığı selamladı.

Paris'in, QSD ile birlikte “terörizme” karşı savaşmaya devam edeceğini de vurgulayan Macron, Fransa'nın, QSD'nin 2017'de DAİŞ’in kalesi olan Reqa’yı devralmasından bu yana Fransa tarafından bölgeye 100 milyon Euro'dan fazla insani yardım yaptığını belirterek yardım etmeye devam edeceklerinin sözünü verdi.