Meksika’da bir gazeteci öldürülmüş halde bulundu

Meksika’da bir gazetecinin cesedi bir arabanın bagajında bulundu.

Meksika’da bir gazeteci daha öldürüldü. 2019’un başından bu yana Meksika’da toplam 7 gazeteci öldürüldü.

Guerrero Al Instete isimli internet portalının müdürü Rogelio Barragan’ın cesedi bir arabanın bagajında bulundu. Barragan’ın yüzü ve beyninde yaralar olduğu belirtiliyor.

Sınır Tanımayan Gazeteciler yaptıkları açıklamada Barragan’ın 6 yıldır gazetecilik yaptığına dikkat çekti.

RSF Meksika müdürü Balbina Flores AFP’ye yaptığı açıklamada, “Öldürülmesinin işi ile bağlantılı olduğunu kanıtlamak için çalışacağız” dedi.

Guerrero Al Instete isimli internet portalı 10 dolayında gazeteciyi çalıştırıyor.

Meksika gazeteci cinayetlerinin çok yoğun yaşandığı bir ülke. 2000’li yıllardan bu yana 100 dolayında gazeteci, uyuşturucu tacirleri, siyasi yolsuzluklarla ilgili yaptıkları haberlerden dolayı öldürülüyor. Şimdiye kadar gazetecilerin öldürülmesi ile ilgili yürütülen soruşturmalardan hiçbirisinde suçlular yargılanmadı.

2018 yılında ülkenin farklı bölgelerinde 10 dolayında gazeteci öldürülmüştü.

2019’da ise 7 gazeteci öldürüldü. Haziran ayında 15 yıl boyunca Tabasco Hoy isimli günlük gazetede çalışan Norma Sarabia isimli gazeteci evinin önünde motosiklet üzerindeki iki kişinin silahlı saldırısı sonucunda yaşamını yitirmişti.

Mayıs ayında ise Francisco Romero Diaz isimli gazeteci Meksika’nın Karayip sahillerinde Playa del Carmen isimli kentte öldürülmüştü. Diaz, yerel basın için çalışıyor ve gazetecileri koruma programında yer alıyordu.