Mısır'da bir kaç günde 2500 yıllık 27 yeni tabut bulundu

Mısır makamları bir kaç gün içerisinde Sakkara'da 27 tabut ortaya çıkardıklarını bildirdi. Bu tabutların yaklaşık 2500 yıl öncesine ait olduğu belirtildi.

Pazar günü bir açıklama yapan Mısırlı yetkililer, Kahire'nin güney batısında bulunan Sakkara nekropolündeki bir kuyuda yaklaşık 2500 yıl öncesine ait 14 yeni tabut ortaya çıkardıklarını duyurdu. Bir hafta önce de aynı yerde 13 tabut çıkarılmıştı

Sakkara sitesi, Gize platosu piramitlerinin 25 kilometre güneyinde bulunuyor. Bu geniş nekropolde özellikle firavun çağının ilk firavunu Zoser'in ünlü piramidi yer alıyor.

Milattan önce 2700 yılına doğru mimar İmhotep tarafından inşa edilen bu yapı, yeryüzündeki en eski yapılardan biri olarak değerlendiriliyor.

Yeni tabutlara ilişkin yayınlanan görüntüler iki korunduklarını, kahverengi ve mavi motifler ile çok sayıda hiyeroglif harflerin bulunduğunu gösteriyor.

Mısırlı yetkililer yıllardır, arkeolojik keşifleri düzenli bir şekilde duyurarak aynı zamanda turizmi canlandırmayı umuyor.

Antikalar ve Turizm Bakanlığı, "yakında öngörülen yeni kazılarla başka kuyularda yeni tabutların ortaya çıkarılacağını" belirtti. Bakanlık Sakkara'daki keşiflerin daha bir "başlangıç" olduğunu kaydetti.