Nuri Mehmud: 18 yaşından küçük tek bir üyemiz yok

Rojava Devrimini karalamaya çalışan bazı çevrelerin YPG’ye yönelik kirli özel savaş yürüttüğünü belirten Nuri Mehmud, “Uluslararası protokoller çerçevesinde hareket ediyoruz. 18 yaşından küçük tek bir üyemiz yok” açıklamasında bulundu.

ANHA haber ajansına konuşan YPG sözcüsü Nuri Mehmud, iddiaların asılsız olduğunu BM ile imzaladıkları protokoller çerçevesinde hareket ettiklerini vurguladı. Kuzey ve Doğu Suriye’nin devrimci mücadelede dünyada öncü olduğunu söyleyen Mehmud, “Bu nedenle Rojava halklarına yönelik planlı bir karalama politikası devreye konulmuştur” dedi.
Son dönemde özel savaşın yoğun bir şekilde yürütüldüğünü ifade eden Mehmud, “Özel savaşı yürütenlerin amacı devrimci mücadeleyi yok etmek ve Rojava’daki kurumların itibarını zedelemektir. Çocuklar, toplumların gelecekleridir. Bu coğrafyada çocukları etnik köken veya inancına göre ayırmamız mümkün değildir. Bu yaklaşımımızdan ötürü hiç kimse 18 yaşından küçüklere zarar vermek üzere bir yaklaşımda bulunamaz. Kuzey ve Doğu Suriye’de bulunan tüm kurumlar çocuklara böyle bir yaklaşım içerisindedir. Çocuklar, ahlaki bir toplumun inşası temelinde eğitilmektedir” ifadelerini kullandı.

’18 YAŞINDAN KÜÇÜKLER GÜÇLERİMİZE KATILAMAZ’

Kuzey ve Doğu Suriye’de bulunan hiçbir askeri kurumun 18 yaşın altındaki bir bireyi güçlerine katmadığının altını çizen Mehmud, “Bize gelen çocukları Özerk Yönetim’e yönlendiriyoruz. Özerk Yönetim bu çocuklar için en uygun ortamı hazırlayarak onların eğitimlerine devam etmelerini sağlıyor. Rojava’da hayat bulan demokratik sistemi istemeyenler 11 bin şehidin kazanımını karalayarak amacına ulaşamayacaktır” dedi.
Karalama politikaları yürütenlerin çocukları kullandığına dikkat çeken Mehmud, çocukların siyasi emellere alet edildiğini ifade etti. Türk devletinin işgali altındaki bölgelerde uyuşturucu ve fuhuş olaylarının yoğun yaşandığını hatırlatan Mehmud, tüm ailelerin buna karşı dikkatli olması gerektiğini söyledi. Bölgenin hassas bir süreçten geçtiğini dile getiren Mehmud, herkesin bu hassas sürecin gerekliliğine göre hareket etmesi gerektiğini vurguladı.