Rusya'dan Türk devletine sert uyarılar: Kendinizi abartmayın!

Türk ordusu ve çetelerin İdlib'in Neyrab kasabasında başlattığı saldırı sonrası Rusya'dan peş peşe sert açıklamalar geldi. Rusya Türk devletine "teröristleri desteklemekten vazgeçin" derken, Zaharova, "abartılı konuşmayın" dedi.  

 

Türk ordusu ve çetelerin ağır silahlarla İdlib'in doğusundaki Neyrab kasabasında başlattığı saldırı sonrası Rusya'dan peş peşe sert açıklamalar geldi.

Rusya'nın Suriye'deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi, Türk ordusunun Suriye'deki teröristlere destek verdiği açıklaması yaptı. Açıklamada, çetelerin Türk ordusunun desteğiyle Kminas ve Neyrab bölgelerinde Suriye ordusunun savunmasını kırdığı belirtildi.

RUSYA: TERÖRİSTLERİ DESTEKLEMEKTEN VAZGEÇ

Açıklamanın devamında ise "Bunun Türk Silahlı Kuvvetleri'nin militanlara destek verdiği ilk vaka olmadığına dikkat çekmek isteriz. Türk tarafını teröristlerin faaliyetlerine destek vermeyi ve onlara silah sevk etmeyi durdurmaya çağırıyoruz" denildi.

ZAHAROVA'DAN TÜRK DEVLETİNE: ABARTILI AÇIKLAMALAR YAPMAYIN

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise Türk devletine "abartılı açıklamalar yapma" ve "diplomatik kanalları devreye koy" açıklaması geldi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Türk devletine "İdlib’le ilgili abartılı açıklamalar yapmayıp bunun yerine diplomatik kanallarını devreye alma" çağrısında bulundu.

RUS SAVUNMA BAKANLIĞI: HAVA SALDIRILARI DÜZENLEDİK

Rusya Savunma Bakanlığı ise Neyrab'a yönelik saldırılar sonrası Rus uçakların cihatçı gruplara hava saldırıları düzenlediğini ve Türk tarafıyla geçtikleri bağlantı sonrası ise Türk ordusunun bölgeye yönelik topçu saldırılarını durduğunu duyurdu.

ŞAM'DA BOMBALI SALDIRI

Öte yandan Şam'da bomba yüklü bir araçla saldırı düzenlendi. El Marjah mahallesinde, bomba yüklü bir kamyonetle gerçekleştirilen saldırıda ölü ve yaralı olup olmadığı ise henüz netleştirilmedi.