Sisi Paris'i ziyaret edecek, gündemde Türkiye var.

Fransa Cumhurbaşkanı Emnanuel Macron, Pazartesi günü Paris'te Mısır Devlet Başkanı Abdul Fettah El Sisi'yi kabul edecek. Her iki yöneticisi Türkiye ile bağlantılı Akdeniz krizi başta olmak üzere bölgesel krizleri konuşacak.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un Ocak 2019'da Mısır'a yaptığı ziyaretin bir devamı olarak, Sisi de Pazartesi günü Paris'i ziyaret edecek.

Ziyaret iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirmeyi hedefliyor. Fransa, Mısır'ı "stratejik ortak" ve Ortadoğu'nun "istikrarı önemli" görüyor.

Macron ve Sisi, Pazartesi günü Elysée Sarayı'nda, başta Libya krizi ve Türkiye bağlantılı Akdeniz krizi olmak üzere bölgesel krizleri görüşecek.

Sisi, ziyareti sırasında Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian ile de bir araya gelecek.

Macron, 2019'daki Mısır ziyareti sırasında bir dizi anlaşma imzalamıştı. Bunların başında Kahire metrosu projesi geliyordu.

Mısır, özellikle 24 Rafal savaş uçağının satın aldıktan sonra Fransa'nın silahlanma alanında da önemli bir müşterisi haline geldi.

Sisi'nin ziyareti insan hakları örgütlerinin de hedefinde bulunuyor. Aralarında FIDH, Uluslararası Af Örgütü ve İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün (HRW) de olduğu 20 dolayında organizasyon, Mısır'da "keyfi bir şekilde" tutuklu olan insan hakları aktivistlerinin özgürlüğü için Sisi'ye baskı yapmaya çağırdı.