Slovenya, Hırvatistan ile sınır çitini kaldıracak

Liberal Başbakan Robert Golob, Çarşamba günü bu önlemin etkisizliğinden ve “insani” nedenlerden bahsetti.

Liberal Başbakan Robert Golob, 15 Haziran Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Slovenya'nın 2015 göç krizi sırasında inşa edilen Hırvatistan ile sınır duvarını kaldıracağını söyledi.

Yarım milyondan fazla göçmenin küçük Alp ülkesini geçerek İtalya veya Avusturya'ya ulaşmasıyla karşı karşıya kalan Avrupa Birliği (AB) ve Schengen bölgesinin bu üyesi, dünyanın neredeyse üçte birini kaplayan yaklaşık 200 kilometrelik bir alana dikenli teller dikmişti.

Golob bir basın toplantısında, "Çit, sınırı geçmek isteyenlerin cesaretini kırmak şeklinde belirtilen amacını yerine getirmedi " dedi. Son yasama kampanyası sırasında söz verildiği gibi, bu nedenle "Haziran sonuna kadar" , "insani nedenlerle ve amacına ulaşamadığı için" söküleceğini de sözlerine ekledi.

Başbakan, yasadışı girişlerin sayısının yılbaşından bu yana arttığını söyledi. Buna ek olarak, insan hakları örgütleri ve polis, bariyerin varlığı nedeniyle birçok yasadışı göçmenin artık Slovenya'ya girmek için daha tehlikeli yollar izlediği konusunda uyardı.