Somali: Otele düzenlenen saldırıda en az 20 ölü

Saldırganlar Somali'nin başkenti Mogadişu'da bir otele baskın düzenledi. En az 20 kişinin öldüğü ve en az 40 kişinin yaralandığı söyleniyor. Saldırıyı Eş-Şebab üstlendi.

Somali'nin başkenti Mogadişu'da bir otele düzenenlenen saldırıda ölü sayısı en az 20'ye yükseldi. Haber ajansları ayrıca en az 40 yaralı olduğunu bildiriyor.

Edinilen bilgiye göre Cumartesi öğleden sonra (Avrupa saati ile) otelde durum hala kontrol altına alınmadı. 

dpa haber ajansının aktardığına göre, güvenlik güçlerinden bir çalışan, otelin bazı bölümlerinin polis tarafından güvenlik altına alındığını, ancak saldırganları hala direndiğini söyledi. Saldırganlardan ikisi hala hayatta ve el bombaları ve Kalaşnikoflarla silahlanmış durumda. Polise göre saldırganlardan ikisi "etkisizleştirildi".

Cumartesi gecesi, Aden Adde Uluslararası Havalimanı yakınlarındaki otele düzenlenen saldırıyı Eş-Şebab üstlendi. En az 20 kişinin öldüğünü söyledi. İki araçtaki iki intihar bombacısı saldırıdan hemen önce kendilerini havaya uçurdu.

Somali güvenlik yetkilileri, saldırıda bir anne ve dört çocuğunun öldüğünü doğruladı.

Eş-Şebab örgütü, yıllardır Afrika Boynuzu'ndaki fakir ülkede hakimiyet için savaşıyor ve hala ülkenin bazı bölgelerini kontrol ediyor. Örgüt, ülkede gerçekleştirilen saldırıların sorumluluğunu defalarca üstlendi.