Trump konuştu: ABD-Çin ticaret savaşı henüz bitmedi

ABD ile Çin arasındaki ticari savaşın sonlanacağına dair iki ülkeden yapılan karşılıklı beyanların ardından Donald Trump’tan ‘anlaşma yok’ açıklaması geldi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, 2018 Haziran’ından bu yana Çin Halk Cumhuriyeti’ne karşı başlattığı ticari savaşın sonlanması için anlaşma sağlandığına dair iddiaları yalanladı.

Çin ile yaptıkları müzakerelerde karşılıklı olan getirilen ek gümrük vergilerinin aşamalı olarak kaldırılmasında uzlaşma olmadığını duyurdu. Bunun ‘Çin’in talebi’ olduğunu söyleyen Trump, “Çin, böyle bir anlaşmayı ABD’den daha fazla istiyor” iddiasında bulundu.

Trump’ın açıklamalarıyla birlikte iki ülke arasında başlayan ve dünyanın birçok ekonomisine etkisinin olacağı varsayılan ticaret savaşlarının son bulacağına dair umutlar, şimdilik ertelendi.

İki ülke arasında uzlaşı sağlandığına dair ilk açıklama geçtiğimiz gün Çin Ticaret Bakanlığı’ndan gelmişti. Bu açıklamadan sonra bir Amerikan hükümet yetkilisinin de gümrük vergilerinin aşamalı olarak kaldırılmasında uzlaşıldığı iddialarını doğruladığı basında yer almıştı.