'Türk ordusunun tekniği gerillanın ayakları altında'

Türk devletinin bombalarla arazileri, gerillanın konumlandığı yerleri ateşe verdiğini belirten gerilla Beritan Leyla, "Bu yöntemleri gerillanın başarısının önünde engel değil. Görüldüğü gibi teknikleri de YJA Star gerillalarının ayakları altında" dedi.

Medya Savunma Alanlarına dönük gerçekleştirilen hava operasyonları artık gerillanın günlük olarak karşı karşıya kaldığı saldırılardan biri haline geldi. Türk ordusu bu tekniği elde ettiğinden bu yana özellikle Zap ve Avaşin alanlarına dönük binlerce kez hava saldırısı gerçekleştirdi. Bu araziler yalnız gerillanın konumlandığı bir savaş mevziisi değil, aynı zamanda tüm insanlığın toplumsal gelişimine beşiklik etmiş bir kültür mirası. Ancak bu miras her gün gerçekleştirilen hava saldırıları, obüs ve havan atışları ile yakılıyor, yıkılıyor, talan ediliyor. Türk ordusu bu saldırılar ile yalnız Kürdistan özgürlük gerillasını değil, aynı zamanda Kürt toplumunun tarihsel hafızasını da hedefliyor.

Gerçekleştirilen hava saldırıları ile Zagrosların coğrafyasını talan ediyor. Bu arazide yürüdüğünüz her adımda karşınıza çıkan bomba parçaları, yanmış araziler, patlamamış kazan ve roketler, misketler Türk ordusunun vahşi ve talancı yaptırımlarını da gözler önüne seriyor. Türk ordusu her gün gerçekleştirdiği hava saldırıları ardından bir yandan gerillanın bittiğini, “İki yüz tane kaldılar, yüz tane kaldılar” diye haberler yayarken, diğer yandan yıllardır her gün en az beş gerillanın yaşamını yitirdiği haberini veriyor. Yani kendi yalan haberleriyle bile çelişen Türk devleti ve faşist ordusunun elindeki tekniği ile sonuç alamadığı kesin.

Medya savunma alanlarının her yerinde bu savaşın izleri var. Bu izlerden biri de içerisinde en az bir ya da iki tonluk patlayıcı ve zehirli gazlar olan kazan bombaları. Türk devleti arazide fark ettiği tek bir gerillaya karşı dahi bu kazan bombalarını kullanıyor. Çok geniş alanların dahi büyük yıkıma uğramasına neden olan bu bombalar, bazen tek bir gerillaya karşı kullanıyor. Ekonomik maliyetini çok yüksek olan bu bombaların gerillaya karşı ne yoğunlukta kullanıldığını görenler, Türk toplumunun neden açlık sınırlarında yaşadığına, ya da Türk devletinin neden bir türlü ekonomik krizlerden kurtulamadığına çok rahat anlam verebilir.

BOMBALAR TEKRAR DÜŞMANA KARŞI KULLANILIYOR

Diğer yandan Türk devletinin varını yoğunu seferber ederek bütçesinin büyük kısmını ayırdığı bu teknik ve bombalar ile her zaman sonuç alamadığı da ortada. Bunu en çok da bu arazide yaşayan gerillalar biliyor ve tanık oluyor. Medya savunma alanlarının her yerinde patlamamış kazan bombalarını görmek mümkün. YJA Star gerillası Beritan Leyla arkadaşlarının bu kazan bombalarının içerisindeki patlayıcıları tekrardan düşmana karşı eylem yapmakta kullandıklarına dikkat çekerek, şunları belirtiyor: "Tekniklerine güvenip, çok başarılı olduklarını iddia ediyorlar. Fakat bu teknikle her zaman sonuç alamıyorlar. Bu kazan parçasının içini boşaltıp, içindeki patlayıcılarla arkadaşlar başarılı eylemler gerçekleştirdiler ve sonuç aldılar.

Yani bu çok güvendikleri kazanları da öyle her zaman patlamıyor. Görüldüğü gibi bu bombaları bize karşı kullanıyorlar. Yani tüm insanlık dışı uygulamaları gerillaya karşı kullanıyorlar. Sadece bize karşı değil, doğamıza karşı da bu saldırılar gerçekleştiriliyor. Bu bombalar ile arazilerimizi, konumlandığımız yerleri ateşe veriyorlar. Fakat bu yöntemlerin hiçbiri gerillanın başarısının önünde engel değil. Görüldüğü gibi teknikleri de YJA Star gerillalarının ayakları altındadır."