TKŞ: Noel Bayramı kutlu olsun

Noel Bayramı’na ilişkin açıklama yapan TKŞ, “Bölgemizdeki barış ve birlik ortamını güçlendirmesi umuduyla Noel Bayramı başta Hristiyan halklarımız olmak üzere tüm bölge halklarımıza kutlu olsun” dedi. 

Devrimci Komünist Hareketi (TKŞ) yaptığı yazılı açıklama ile Hristiyan halkının Noel Bayramı’nı kutladı. Hristiyan halklarının iki bin yıldır Noel Bayramı’nı kutladıkları hatırlatılan açıklamada, “Bu bayram yeni gün, Hazreti İsa'nın doğum günü olarak kabul edilmekte ve büyük bir gün olarak kutlanmaktadır” denildi. 

Açıklamanın devamında ise şöyle denildi: “Rojava’yê Kürdistan'da ve Kuzey ve Doğu Suriye'de Hristiyan halklarımız din ve inançlarını özgür bir şekilde yaşamaktadırlar. Gerici bölge devletleri ve emperyalist devletler dinlerin ve inançların birliğinden rahatsız olmaktadırlar. Bu yüzden de devrimimize yönelik saldırılarını derinleştirmektedirler. Beşar Esed’in Süryanileri yok sayan açıklamaları ve işgalci Türk devletinin saldırıları bunlardan bazılarıdır.

Devrimimizin tarihi, halkların birbirini katletme tarihinin tersine inançların birlik ve barış içinde yaşama tarihidir. Halklarımız bu kazanımı her türlü saldırı karşısında koruyacaktır. Bölgemizdeki barış ve birlik ortamını güçlendirmesi umuduyla Noel Bayramı başta Hristiyan halklarımız olmak üzere tüm bölge halklarımıza kutlu olsun.”