10 Ekim Katliamı'nda yaşamını yitirenler anıldı

10 Ekim Ankara Katliamı'nda yaşamını yitirenler anıldı. Anma etkinliğinde "Öfkemiz devam ediyor ve bitmeyecek" mesajı verildi.

10 Ekim Ankara Katliamı'nın 59’uncu ayında yaşamını yitirenler Gar Meydanı’nda anıldı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında sembolik olarak yapılan anma etkinliğinde, katledilen 103 kişinin fotoğrafları taşındı.
10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği (10 Ekim Der) Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun, yaşamını yitirenler için artık anıt yapılması gerektiğini belirtti. Katliam davasının 21 Eylül’de duruşması olduğunu da hatırlatan Coşgun, “21 Eylül’de görülecek dava duruşmasında olacağız. Gerçek adalet talebimizi karşılasın ya da karşılamasın, orada olacağız. 10 Ekim Ankara Katliamı Cumhuriyet tarihine kara bir leke gibi düştü, kimse bunu unutmasın” dedi.

'ÖFKEMİZ BÜYÜYOR, HESAPLAŞMA ŞART'

Coşgun, katliamın ardından bir hesaplaşma süreci işlemediğini vurgulayarak, şunları dile getirdi:
"İnsanlar katledildi. Sorumlular tek tek yargılanmalı. Bu katliam göz göre göre Ankara'nın merkezinde gerçekleşti. Bunu unutup yaşamımıza devam etmemizi kimse beklemesin. Yitirdiğimiz insanlar büyüyemedi, çocuklarımız babasız, annesiz kaldı, öfkemiz devam ediyor ve bitmeyecek. 5’ini yılda kavgamızı, öfkemizi, en çok da barışa olan talebimizi yanımızda getirerek burada olalım.”