14 ŞUBAT GÜNDEM

14 Şubat Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Uluslararası Komployu 20’inci yılında protesto etmek amacıyla Luxembourg ve Basel’den Strasbourg’da düzenlenen uzun yürüyüşler takip edilecek.

-Kürt siyasetçi Salih Muslim, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile tanışmasını, görüşmelerini ve insanlarla iletişim tarzını anlattı.

-Almanya’nın değişik eyaletlerinden 20 kadın parlamenter, Leyla Güven’in Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebinin derhal gerçekleşmesini istedi. Ortak deklarasyon yayınlayan vekiller, Federal Hükümet’e de “Türkiye’ye baskı yaptı” çağrısı yaptılar.

-Avrupa’daki tüm Kürtlere Cumartesi günü Strasbourg’a akma çağrısı yapan KCK Yürütme Kurulu Üyesi Zübeyir Aydar, “Tıpkı 1999’da, komplonun başında olduğu gibi yine dünyanın her alanında ayakta olmalıyız ve kabul etmediğimiz bu tecrit duvarını kırarak, özgürlüğü sağlamalıyız” dedi.

-Kürt Halk Önderi Öcalan'ı ziyaret etmek için Türkiye'ye gelen eski İzlanda İçişleri ve Adalet Bakanı Jónasson, tecridin kabul edilemez bir durum olduğunu belirterek, Leyla Güven'in çığlığına ses olmak istediklerini söyledi.

-3 çocuğu Özgürlük Hareketi'nde şehit düşen Mistefa Mihemme Eloş, Kürt halkının işgalci güçlere boyun eğmeyeceğini belirterek, "Biz direniş ruhunu Amed zindanından aldık" dedi.

-KJK Koordinasyon Üyesi Çiğdem Doğu, "21. Yüz yılın direniş damarı ve zafer yüreği önder Apo’dur. Bunun çok iyi anlayan uluslararası güçler tecridi her geçen gün biraz daha ağırlaştırıyorlar" dedi.

- Sol Parti milletvekili Helin Evrim Sommer, Mezopotamya Yayınevi ve Mir Müzik’ün İçişleri Bakanlığı tarafından yasaklanmasını kınadı. Sommer “Almanya Türkiye’ye silah ihraç ediyor, Türkiye’den de yasak ithal ediyor” tepkisini gösterdi.