18 EKİM GÜNDEMİ

18 Ekim Haber Merkezi gündemi

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-HDP Amed Milletvekili Saliha Aydeniz, Öcalan üzerindeki tecridin devam etmesi durumunda Ortadoğu'daki mevcut siyasi atmosferde bir iyileşmenin söz konusu olamayacağını savundu.

-25. yılına giren PKK yasağının Kürtlere ve Alman demokrasisine verdiği zararların tartışılacağı konferansın organizatörlerinden olan Dr. Elmar Millich "Yasağa karşı stratejimizi belirleyeceğiz" dedi.

-3. Havalimanı İşçileriyle Dayanışma Platformu üyesi avukatlar Burcu Gül ve Ahmet Baran Çelik, haksız bir biçimde tutuklanan Karabulut ve beraberindeki işçilerin derhal serbest bırakılmasını istediler.

-Annesinden öğrendiği tandır yapımını Ceyhan’da sürdüren Hülya Toprak, elleri ile yoğurduğu çamurdan hem ekmek yiyor hem de kültürel bir tat olan tandır ekmeğinin pişirilmesine vesile oluyor.

-Bakkal Zeynep Akbağ ile Ercan Kerim, kent kültürünün bir parçası olan bakkal kültürünün nasıl eridiğini anlattı.

-Mart ayında AB’den çıkacak olan Büyük Britanya ile diğer 27 ülke arasındaki uzlaşı arayışları başarısız olmaya devam ediyor.

-Başkent Paris dahil birçok büyük kentinde hava kirliliği sorununun olduğu Fransa’da kent merkezlerine araçla girişlere geçiş ücreti getirilmesi gündemde.