20 HAZİRAN GÜNDEM

20 Haziran Haber Merkezi gündemi...

-ANF’nin sorularını yanıtlayan Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanı Murat Karayılan, Kürdistan halkı için sadece iki yol olduğunu; ya topraklarında bir millet olarak özgür yaşayacak ya da sömürgecinin postalları altında soykırımla yok olacağını söyledi. Karayılan, bunun için ulusal birlik ve ortak stratejiyle topyekun mücadelenin zorunluluğunu vurguladı.

-HDP İstanbul İl Örgütü'nün seçim çalışmalarından sorumlu üyesi Cengiz Uzuner, seçim güvenliği için titiz bir çalışma yürüttüklerini belirterek ‘çeyrek oy’ bile çaldırmayacaklarını söyledi.

-QSD ve YPG son günlerde Fırat bölgesinde düzenlediği özel operasyonlarla Türkiye ve DAİŞ'in uyuyan hücrelerine ağır darbeler vurdu. Yakalanan çete üyeleri, Türkiye ve DAİŞ'in bölgeye yönelik planlarına ilişkin önemli itiraflarda bulundu.

-Seçimlere sayılı günler kala sandık güvenliği için bir araya gelen HDP’liler, 23 Haziran’daki seçime hazır olduklarını ve tekrar kazanacaklarını belirtti.

-Kürtçe öğrenmek için Kürdistan'a gelen Nicky Cvane isimli İngiliz kadın yaklaşık 3 ay içerisinde Kurmanci ve Kirmancki öğrendi.

-Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik işgal girişimi ve bombalamaları Sol Parti Milletvekili Amineh Kakabaveh’in konuyu gündeme getirmesiyle İsveç Parlamentosu’nda ele alınarak tartışıldı.

-Her yıl milyonlarca çocuğun maruz kaldığı kadın sünneti ve erken yaşta evliliklerin önlenebilmesi için hem kurbanların hem de toplumda sözü dinlenilen dini liderlerin devreye girmesinin önemine dikkat çekiliyor.

-Küresel ısınmayla birlikte Himalayalardaki buzulların giderek eridiği ve erimenin devam etmesinin Asya’daki yüz milyonlarca insanın yaşamını doğrudan etkileyeceği bildiriliyor.