20 NİSAN GÜNDEM

20 Nisan Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridin kırılması amacıyla açlık grevi direnişinde olan tutsakların anneleri, nineleri, “Direniş sonuç alıncaya kadar sürecek” mesajı verdi.

-Açlık grevinde olan tutsak Mizar Aydın'ın annesi Gejwer Aydın, “Onların eylemi Önderlik için, bu halk için. Ben annesi olarak nerede ne görev varsa hazırım. Yetkililer önayak olsun. Birleşirsek daha büyük bir ses getirebiliriz” dedi.

-28 yıldır cezaevinde olan oğlu Abdullah Aydın ve 2 torunu açlık grevinde olan Latife Aydın, "7000 kişi açlık grevinde. Nasıl olur da hâlâ insanlar görmezden geliyor” diye tepki gösterdi.

-Açlık grevindeki tutsaklardan Süleyman Acun, "Eylemimiz dışarıyla bütünleştiğinde kazanım sağlar" dedi. Anne Mahbube Acun, “Yediğimiz her lokma boğazımızda kalıyor. Tecrit kaldırılmalı, açlık grevleri de son bulmalı” diye konuştu.

-Alanya'da 20 arkadaşıyla birlikte açlık grevini sürdüren tutsak Mehmet Sait Dikmen, "Slogan attığımız için 2 ay disiplin cezası verdiler. Talebimizde haklıyız. Tecrit kaldırılmalı" dedi.

-Kuzey-Doğu Suriye Yönetimi Dışilişkiler Bürosu Eşbaşkanı Dr. Ebdulkerim Omer, yakalanan DAİŞ'lilerin "uluslararası bir sorun" olduğunu, yargılanmaları için iki seçenekleri olduğunu belirterek, "Ya her ülke kendi vatandaşını teslim alacak, ya da bu kişiler burada yargılanmalı" dedi.

-KJK Koordinasyonu Besê Erzincan, "HDP’de öncülük eden kadın dil , kültür, eğitim, çocuk bakımı ve geçim kaynağı gibi bir çok alanda öncülük ettiği çalışmalarında daha da aktif rol oynayabilir" dedi.

-Yerel seçimlerde 'yenilmez iktidar' algısının dağıldığına dikkat çeken yazar Foti Benlisoy, AKP’nin sandık ile milli irade kavramlarına saldırarak bir tür itibar ve meşruiyet kaybı yaşadığını belirtti.

-Basklı siyasi tutsaklardan, tecridin kırılması amacıyla açlık grevi direnişlerine katılan tutsaklar ile dayanışma mesajı.

-Yine bir yıldız kaydı Amanoslarda. Güneybatıda 3 Apocu yürek yine hakikatin yolcusuydular. Onlar özgürlük mücadelesinde Apoculuğun mirasının ve soyağacının gerçek temsilcileridirler.

-Kayıp yakınları, her Cumartesi günü olduğu gibi, bugün de kayıp yakınlarının akıbetini sormak için eylemde olacak.