24 NİSAN GÜNDEM

24 Nisan Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Birçok ülke tarafından kabul edilen Ermeni Soykırımı için bu topraklarda yüzleşilmedikçe yaramız iyileşmez diyen Garo Paylan; 104 yıllık adalet gelmedikçe Kürtlere ve diğer halklara uygulanan politikaların devam edeceğini söylüyor.

-Osmanlı'nın 103 yıl önce gerçekleştirdiği Ermeni Soykırımı'nı Türk devletinin de günümüzde DAİŞ eliyle sürdürmek istediğini belirten Girê Spîli Ermeniler, haklarından vazgeçmeyeceklerini belirtiyor.

-Fransa’nın Strasbourg kentinde 129 gündür açlık grevi direnişinde olan Kerem Solhan Muş’un Varto ilçesine olan hasretini ANF’ye anlattı.

-Edirne F Tipi Cezaevi’nde 16 Aralık’tan beri açlık grevinde olan yazar Ramazan Çeper, tek kişilik hücrede tutuluyor. Geçen hafta ziyaret eden kardeşi, artık kan kustuğunu söyledi.

-Gölü, dereleri, şelaleleri ile su kaynakları bakımından Kürdistan ve Ortadoğu’nun en verimli şehirlerinden biri olan Van bölgesinde su kaynakları da yok ediliyor.

-İçişleri Bakanlığı’nın Mezopotamya Yayınevi’nin yasaklanmasına “siyasi sansür ve yayın özgürlüğüne saldırı” diyen Alman yayıncılar, yasağın kalkmasını talep ettiler.

-Avrupa Parlamentosu seçimlerinde Alman Sol Parti’nin adayları, Öcalan üzerindeki tecridin derhal kaldırılmasını istediler. Ortak açıklamada adaylar İmralı’daki tecridin kalkması için CPT’yi göreve çağırdılar.

-Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ndeki tutsakları ziyaret eden HDP yöneticisi Fatma İpek, ziyarete giden tutsak yakınlarına çıplak arama dayatmasında bulunulduğunu vurguladı.

-Tecridin kaldırılması için İsveç'in başkenti Stockholm'de sürdürülen açlık grevine katılan şehit yakınları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecrit kaldırılana kadar mücadelede kararlı oldukları mesajlarını verdi.