3 kentte 9 gözaltı
3 kentte 9 gözaltı
3 kentte 9 gözaltı
Batman, Diyarbakır ve Muş’ta yapılan operasyonlarda 9 kişi gözaltına alındı. Muş’ta yapılan baskında evlerin kapıları kırıldı.
Batman Seyitler Mahallesi'nde sabah erken saatlerinde çok sayıda sivil polis tarafından evlere yapılan baskınlarında 4 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Ev baskınları sonucunda Abdulcebar ve Şoreş Tatlı kardeşler ile Yaşar Yalçın ve oğlu Yusuf Yalçın gözaltına alındı. Batman Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen 4 kişinin hangi gerekçeyle gözaltına alındığı öğrenilemedi.
Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesine bağlı Zorava köyünde özel hareket timleri, sivil polisler ve askerlerce yapılan ev baskının ardından Tacettin Kardaş ve eşi Remziye Kardaş gözaltına alındı. Evde gerçekleşen aramanın ardından gözaltına alınan Kardaş çiftinin Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'na götürüldüğü belirtilirken, hangi gerekçe ile gözaltı alındıkları öğrenilemedi.
Muş’un Yeşilce Mahallesi'nde bulunan 3 eve baskın düzenleyen polis, 3 kardeşi gözaltına aldı. Arama izni olmadan evlere baskın yapıldığı ileri sürülürken, polislerin kapıları kırdığı ve eşyaları darmadağın ettiği belirtildi. Evine baskın yapılan Halise Sarp, sabah saat 05.00'te evlerine baskın düzenlediğini belirterek, “Evimin kapıları kırıldı. Eşyalarımızı dağıttılar. Sebebini sorduk bize hiçbir şey demediler. Üç çocuğumu; Fırat, Eyüp ve Yunus’u gözaltına aldılar” dedi.
Gözaltına alınan 3 kişi Muş Emniyet Müdürlüğü'nde tutuluyor.