İHD İzmir: Mide kanseri tutsak Çakal'ın durumu ağır!

İHD İzmir Şubesi, mide kanseri tutsak Ahmet Çakal’ın hastalığının ilerlediğini belirtti, "Hemen tahliye edilmeli" dedi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi Kayıplar Komisyonu, Şakran T2 Ceza İnfaz Kurumu’nda bulunan ağır hasta tutsak Ahmet Çakal’ın (68) durumuna dikkat çekmek için Konak'taki eski Sümerbank önünde açıklama yaptı.
İHD üye ve yöneticilerin katıldığı eylemde, “Ağır hasta mahpuslar ölüyorlar susma” ve “Susma suça ortak olma ölüyorlar” pankartları açıldı. İHD yöneticisi Ahmet Çiçek, Ahmet Çakal’ın varis, boyun fıtığı, gastrit, uyku bozukluğu, kaşıntı, vücutta yağ kistleri, 2'nci Tip diyabet, akciğer, prostat büyümesi gibi hastalıkları olduğunu söyledi. Çakal’a İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde mide kanseri teşhisi konulduğunu belirten Çiçek, “2 ay önce verilen raporda tıbbi onkoloji bölümü, kemoterapi süresince cezanın tehirinin uygun olacağı kararında bulunmuştur. ATK kararı için İstanbul’a gönderilmiş ve oradan gelecek sonuç bekleniyordu. Raporu inceleyen ATK de Ahmet Çakal’ın infazının ertelenmesi yönünde görüş bildirdi. Avukatı Fatma Demirer bu raporla infazın ertelenmesi talebinde bulundu. Fakat ne yazık ki 23 Haziran’da savcılıktan ret yanıtı aldı” dedi.

'HEMEN TEDAVİ EDİLMESİ İÇİN TAHLİYE EDİLMELİ'

Çakal’ın her kemoterapi almaya gidip gelmesinin 4-5 saati bulduğunu, hekimlerin kemoterapi nedeniyle mide kanaması, iç kanama, bağırsak kanaması olabileceği uyarısı yaptığını ifade eden Çiçek, öyle bir durumda hemen gelmesini söylemesine rağmen 24 Haziran’da iç kanama bulgusu nedeniyle Yeşilyurt Hastanesi'ne sevkinin 7 saat sürdüğünü aktardı.
Çiçek, hasta tutsak Çakal’ın tedavi edilebilmesi için derhal tahliye edilmesi çağrısında bulundu.