İranlı Bakan: ABD, ambargolara son versin

İranlı Petrol Bakanı Bijen Zengene, petrol piyasalarının kaygılı olduğuna dikkat çekerek, ABD'nin ambargoya son vermesini istedi.

İran İslam Cumhuriyeti Petrol Bakanı Bijen Zengene, ABD Başkanı Donald Trump’ın petrol fiyatlarını düşürebileceğini belirterek, ‘’Eğer Amerika ambargoları kaldırırsa fiyatlar düşecek ve piyasa mevcut dengesizlikten kurtulacaktır’’ dedi.

Zengene, Petrol Kongresi sonrası yaptığı açıklamada, "Petrol piyasasındaki istikrarsızlık piyasaya tahmil edilmiştir, Amerika sorunu yaratmış ve şikayet ediyor. Kendi yarattığı sorunu başkaları çözsün istiyor’’ diye belirtti.

'PETROL PİYASALARI KAYGILI'

"Mevcut petrol piyasası şartları şu an için düzelmez zira uzmanlara göre piyasada arz eksikliği vardır" diyen İran Petrol Bakanı Bijen Zengene, şunları da kaydetti:

"Arz eksikliği sözle telafi edilemez, hiçbir ülkenin fazla üretme gücü yoktur. Arabistan şu an rezervlerini kullanmaktadır ve ne zamana kadar bunu yapabileceği belli değildir. Amerika ile de Kaşıkçı konusunda ihtilafa düşmüşlerdir. Arz eksikliği söz, slogan ve kavga ile çözülmez. Petrol piyasaları kaygılıdırlar ve petrol üretici ülkeler ambargo altındadır."