HPG: İşgalciler kimyasal gaz kullanıyor, yerleşim yerlerini bilinçli bombalıyor

Gerilla direnişi karşısında sonuç alamayan İşgalci Türk devleti savaş suçu işlemeye devam ediyor. Zendura’da gerillalara karşı kimyasal gaz kullanan işgalciler, yerleşim yerlerini de bilinçli bir şekilde bombalıyor.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

Egîdên Botanê Zafer Hamlesi çerçevesinde Besta bölgesinde;

11 Haziran günü saat 19:00’da Şirnex’e bağlı Navyana Şêxan köyüne yakın Misto Tepesi’ne konumlanan ve aynı zamanda bu bölgede yol yapım işlerinin güvenliğini alan işgalcilere karşı iki koldan eylem gerçekleştirilmiştir. Kısa süreli çatışmaya dönüşen bu eylemde netleştirilebildiği kadarıyla 1 işgalci cezalandırılmıştır.

İşgalci TC devleti Besta bölgesindeki Girê Mizgeftê, Girê Mêrûya, Girê Misto, Kaniya Maran ve Deşta Parê alanlarında işgal amacıyla askeri yol yapım çalışmaları yürütmektedir. Hiç kimse işgalciliğe hizmet eden ve tamamen askeri amaçla yapılmak istenen bu yol yapım çalışmalarında yer almamalıdır.

Cenga Xabur Devrimci Hamlesi çerçevesinde Metina bölgesinde;

9 Haziran günü 19:30 – 20:00 saatleri arasında Zendura Tepesi savaş uçakları ile 4 kez bombalanmıştır. 10 Haziran gününden 12 Haziran gününe kadar Zendura Tepesi’nde güçlerimiz ile işgalciler arasında şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. İşgalciler tüm girişimlere ve kullandığı tekniğe rağmen savaş tünellerine girememiştir. 12 Haziran günü savaş tünellerinde büyük patlamalar yapan işgalciler, daha sonra beyaz renkteki kimyasal gazlar kullanmıştır. Savaş tünellerinin çevresinde beyaz renkli özel elbiseler giyen ve gaz maskeleri takan işgalciler toplanmıştır. İşgalci Türk devletinin tüm insanlık dışı ve namertçe girişimlerine rağmen Zendura Tepesi’ndeki yoldaşlarımızın direnişi çelikten Apocu irade ile fedaice sürdürülmektedir.

YJA Star güçlerimiz, 12 Haziran günü saat 19:00’da Êzidî köyü çevresinde hareket halinde olan işgalcilere yönelik suikast eylemi gerçekleştirilmiştir. Bu eylemde net 1 işgalci cezalandırılmıştır.

YERLEŞİM ALANLARI BİLİNÇLİ BOMBALANIYOR

İşgalci Türk ordusu Medya Savunma Alanları’na ve Başûrê Kurdistan halkımıza ait yerleşim alanlarını bilinçli bir şekilde bombalamıştır.

Gerçekleştirilen bombardımanlar şu şekildedir:

13 Haziran günü 22:00 – 00:00 saatleri arasında Metina bölgesine bağlı Kaşûra alanında helikopter hareketliliği yaşanmıştır. Aynı zamanda Zendura Tepesi’nin yamaçları ve Hirorê köyündeki insanlara ait evler saldırı helikopterleri ile bombalanmıştır. Bu bombardımanlarda köy halkına ait evler zarar görmüştür.

13 Haziran günü saat 20:00 ve 21:00’da Amediye ilçesinin Kani Masi nahiyesine bağlı Kela Qumriyê alanı savaş uçakları ile bombalanmıştır

13 Haziran günü saat 15:30’da Avaşîn bölgesine bağlı Werxelê alanı savaş uçakları ile bombalanmıştır.

13 Haziran günü 21:10 – 22:30 saatleri arasında Avaşîn bölgesine bağlı Mervanos, Mamreşo ve Werxelê alanlarında bulunan işgalciler helikopterler ile değiştirilmiştir.

13 Haziran günü 21:20 – 22:40 saatleri arasında Zap bölgesine bağlı Küçük Cilo ve T Harfi alanları saldırı helikopterleri ile bombalanmıştır.

Gerçekleştirilen bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”