Şenyaşar ailesi: Evde oturmayı kabul etmiyoruz

Devlet koruması altındaki iktidar yandaşları tarafından katledilen yakınları için Urfa Adliyesi önünde nöbet eylemini sürdüren Şenylaşar ailesi, “Evde oturmayı kabul etmiyoruz. Mücadelemizi sürdürüyoruz” dedi.

2018 yılında AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının katliamında eşini ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar’ın nöbet eylemi devam ediyor.

Aile, adalet nöbetinin 81’nci gününde Urfa Adliyesi bariyerleri önünde eyleme geçti.

Ferit Şenyaşar, 27 Mayıs günü cezaevindeki kardeşi Fadıl Şenyaşar’ı ziyaret ettiği için 80’nci nöbet eylemine katılamamıştı. Fadıl Şenyaşar, Elazığ Cezaevi’nde 3 yıldır tek kişilik odada tutuluyor.

Kardeşi ile yaptığı görüşmeyi anlatan Şenyaşar, kardeşinin 3 yıldır hukuksuz bir şekilde cezaevinde tutulduğunu hatırlatırken, buna rağmen cezaevinde tek başına direndiğini vurguladı.

Şenyaşar, adalete olan inançlarını yitirmeyeceklerinin belirterek, “Umutluyuz. Kardeşimde inancını yitirmiyor. Bir gün gerçekler ortaya çıkacak ve kardeşimde cezaevinden çıkacaktır” dedi.

 

Nöbet eylemine ilişkin de konuşan Şenyaşar, günlerdir Urfa’da adalet mücadelesi verdiklerini, hukuk devleti ve adaletin olmadığını sözlerine ekledi.

Şenyaşar, “Evde oturmayı kabul etmiyoruz. Zulüm altında yaşıyoruz. Dayanışmayla bu mücadelemizi sürdürüyoruz. 3 insanımız katledildi. Onlara sözümüz var. Katliamı yapanlar yargı önüne çıkıp hesap vermeden adalet mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz” şeklinde konuştu.