Adalet Nöbeti’nde ‘faşist iktidara karşı birlik' çağrısı

Tutsak ailelerinin Amed ve Van’da yürüttükleri Adalet Nöbeti eylemlerinde “faşist iktidarın sınır tanımayan adaletsizliklerine karşı birlik” çağrısı yapıldı.

Amed Barosu’ndaki Adalet Nöbeti, 69’uncu gününde sürüyor. Tutsak yakınları, hasta tutsaklar ve infazları yakılan tutsakların derhal serbest bırakılmasını talep ediyor.

Amed’deki eylemde yer alan tutsak yakını Nuray Abay, talepleri karşılanana kadar eylemlerini sürdüreceklerini vurguladı.

Tutsak Mehmet Yıldırım’ın annesi Hazal Yıldırım ise, 69 gündür adalet talebinde bulunduklarını hatırlattı.

Van Barosu’ndaki eylem ise 44’üncü gününde devam ediyor. Aileleri, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Edremit İlçe Örgütü ziyaret etti.

HDP Edremit İlçe Eşbaşkanı Tahir Şen, cezaevlerinde artan ölümlere dikkat çekerek nöbet eyleminin sahiplenilmesini istedi.

Şen, “AKP -MHP faşist iktidar bloğu adalet tanımıyor.  Bu adaletsizliklerin ortadan kaldırılması için Kürtlerin birlik olması gerekir. Bu adaletsizlik ancak birlik olursak ortadan kalkar. Faşist zihniyetlere karşı herkesin ses çıkarması gerekiyor. Çünkü Kürtler her alanda hukuksuzluğa uğruyor” dedi.