Ahmet Türk: Seyirci kalmayacağız, müdahil olacağız

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk, İstanbul seçimlerinde demokrasinin tarafı olduklarını açıkladı. Süreci dikkatle izlediklerini belirten Türk, “Seyirci kalmayacağız, müdahil olacağız” dedi.

Pazar günü yapılacak seçimine ilişkin partisinin İstanbul çalışmalarına katılan HDP Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk, bir otelde akademisyenler, aydınlar ve iş insanları ile bir araya geldi.

HDP heyetinde Ahmet Türk, Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları, Parti Meclisi (PM) üyeleri, Barış Anneleri ve parti yöneticileri katıldı.

Kürtlerin durumu ve Ortadoğu’daki gelişmelere dikkat çeken Türk, “Demokrasi olmadan Ortadoğu bataklığından kurtulmanın kolay olmayacağını hepimizin görmesi gerekiyor. Bu nedenle bizim mücadelemiz bir demokrasi mücadelesidir” dedi.

HDP’nin ayakta kalmasının temel sebebinin halktan aldığı güç olduğuna vurgu yapan Türk, üçüncü bir seçenek ortaya koyduklarını ifade ederken, bunu “Türkiye demokrasi güçlerini kucaklamaya dönük bir hareket” olarak değerlendirdi.

Kürt seçmenlerin İstanbul’daki oyunun çok anlamlı olduğuna vurgu yapan Türk, “Biz oylarımızın anlamlı olması için çalışma yürütüyoruz. Oyumuzun sonuca etki etmesi için çabalıyoruz” dedi.

Türk, “Bu nedenle biz bu seçimlerde demokrasi tarafıyız. Haksızlığa, hukuksuzluğa, zulme karşı bir duruşu gösteriyoruz. Biz rengimizi ortaya koyuyoruz. Bugün Kürtleri anlamayan Kürtlere dışlayan düşmanlaştıran bir anlayışa karşı mesaj vermeye çalışıyoruz” diye ekledi.

Türk şunları ifade etti: “İnanıyorum ki halkımız tercihini demokrasiden yana yapacak, hukuktan, adaletten yana yapacak. Bu konuda fazla tartışmanın anlamı yok. İrade halkındır. Halkımız özgür iradesi ile sandık başına gidecektir ve bunun demokrasiden yana olacağından eminim.

Bazen çok kısa sürede bir değişim dönüşümün kapıları açılır ya da bu konuda gelişmeler olur. Dikkatle bu süreçleri izlemek zorundayız. Seyirci kalmayacağız. Müdahil olacağız. Siyasetçiler ya bunu kabul edecek ya da Türkiye’yi yönetemeyecek hale gelecek.”