AKP-MHP'nin hırsızlığı bitmiyor

AKP-MHP'nin seçimlerdeki hile ve hukuksuzluğu devam ediyor. 

AKP-MHP'lilerin devlet güçleriyle birlikte başvurduğu hile ve ihlallerden bir kısmı şöyle:

İstanbul Sarıyer'de Kız Meslek Lisesinde 1035 nolu sandıkta bir kişi yanlış oy kullandığını söyleyip bir pusula daha istedi. Sandık başkanının yeni pusula vermesine müşahitlerin itiraz etmesi üzerine tutanak tutuldu.

Plakasız araçlar Hatay'ın Defne ilçesindeki Aşağı Okçular Mahallesi'nde de görüldü.

Artvin’in Hopa ilçesindeki pek çok sandığa Kemalpaşa ilçesine ait sandık kurulu mühürleri gönderildi. Müşahitlerin itirazları üzerine önce tutanak tutularak oy verme işlemi durduruldu, ardından da mühürler değiştirildi. Oy verme işlemi bunun ardından yeniden başladı.

İstanbul Kağıthane’deki Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nda AKP’li mahalle temsilcileri, İyi Parti Milletvekili Ümit Özdağ’a saldırdı.

İstanbul Fatih’te Kocamustafapaşa İlkokulu’ndaki bir sandıkta çıkan arbedeyi görüntülemek isteyen kişinin telefonuna ve kimliğine el konuldu. Halkın sandıklara geçişi engelleniyor.

Ankara Polatlı'da Cumhuriyet İlkokulu'nda yaşlı seçmenlerin yanında yakınları da kabine giriyor. 

Ankara’da Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) binasına çıkan tüm yollar kapatıldı. YSK etrafında görevlendirilen polisler “yasak” diyerek gazetecilerin fotoğraf çekmesine engel olmaya çalıştı. Ayrıca, YSK önünde 6 midibüs polis, 3 ego otobüsü ve 1 polis minibüsü yer aldı.

Malatya’da Atatürk Ortaokulu ve Özel İdare İlkokulu’nun etrafında plakasız araçlar oldu.

Güngören'deki Şiir Mektebi Ortaokulu'nda AKP'liler, HDP'li görevlilere saldırı girişiminde bulundu.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde bulunan İstiklal İlk ve Ortaöğretim Okulu'nda oy kullanmak üzere gelen Sabri Çağırga, korucubaşı Emin Nergiz tarafından darp edildi. Oyunu kullandıktan sonra sandık güvenliği için okul bahçesinde beklemek isteyen Çağırga, AKP'nin görevlendirdiği korucubaşı Emin Nergiz tarafından darp edildi. 

Korucuların yoğun olarak konumlandırıldığı Bingöl'ün Elmalı köyünde, seçmenlerin oy kullandığı Elmalı İlköğretim Okulu’nun polis ve askerler tarafından ablukaya alındı, seçim sürecini izlemek için Danimarka'dan gelen heyetin, köyde incelemede bulunmasına izin verilmedi.

AKP-MHP'ye yakın mafya lideri Sedat Peker, seçmenleri suç işlemeye çağırdı. Oy kabinine cep telefonu ile girmek ve atılan oyların görsellerini paylaşmak yasalara aykırı olmasına rağmen Peker sosyal medyadan kullanılan oyların fotoğraflarının paylaşılmasını istedi.