Altıncı grup Medya Savunma Alanları ulaştı
Altıncı grup Medya Savunma Alanları ulaştı
Altıncı grup Medya Savunma Alanları ulaştı
Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın çağrısıyla 8 Mayıs’ta başlayan gerillanın Demokratik Çözüm Yürüyüşü devam ediyor. Kuzey Kürdistan’dan bir gerilla grubu daha Medya Savunma Alanlarına giriş yaptı. 16 kişiden oluşan 6. gerilla grubu Botan eyaletinden 13 günde geldi.
Gerilla grubu çok sayıda gerillanın katılımıyla bir askeri törenle karşılandı. Törende HPG Ana Karargah komutanlarından Delal Amed, Amed Malazgirt, Gülistan Gülhat ve Welat Gever hazır bulundu.
Gerilla grubu tören alanına geldiğinde Delal Amed bir açıklama yaptı. Amed şunları belirtti: “Demokratik kurtuluş ve özgür yaşamın başarıya ulaşması için yola çıkan 6. gerilla grubu da Medya Savunma Alanları’na ulaştı. İnanıyoruz ki HPG ve YJA STAR güçleri her zaman bu sürecin başarıya ulaşması için her türlü hassasiyeti gösterecektir. HPG Ana Karargah Komutanlığı olarak bütün arkadaşlarımızın gösterdiği fedakarlık ve duyarlılık ile Önder Apo’nun başlattığı sürecin başarıya ulaşacağından eminiz.”
Grupta yer alan Botan Saha Komutanlarından Egid Cıvyan da törende bir konuşma yaptı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın çağrısıyla yürüyüşlerini başlattıklarını belirten Cıvyan; daha önce gelen grupların dile getirdiği gibi doğa koşulları ve Türk ordusundan kaynaklı engellerin devam ettiğini söyledi. “Sular yüksek ve karlar erimemiştir. Hala karakol yapımları devam ediyor ve keşif uçaklarıyla gerillayı takip etme devam ediyor. Küçük birlikler kontra gruplar ve korucuların faaliyetleri devam ediyor. Bu durumdan dolayı 4 gün yürüyüşümüzü durdurduk ve alanda kaldık. Bundan dolayı belirttiğimiz tarihten geç ulaştık” dedi.
Komutan Egid Cıvıyan gerillanın yürüttüğü devrimci hamleye ilişkin de şunları ifade etti: “Bilindiği gibi son 2-3 yıldır Kürdistan’da güçlü bir hamleyi başlattık. HPG gerillaları her alanda hamle başlattı. Pratik adımları da ilk önce 2012 baharında Zagroslarda atıldı. Devamında Botan eyaletinde bu hamle pratikleşti. Bu hamlede rolümüzü oynamak, sürecin yükünü omuzlamak amacıyla biz de hazırlıklarımızı yaptık. Bir takım planlar geliştirdik. Özellikle Ş. Adıl ve Ş. Nuda eylemlilikleri gelişti. Bu eylemlilik sürecinde partinin bayrağını Demokratik Özerklik temelinde Kato Jirka’ya diktik. Kış boyunca tüm planlamamız ve eğitimimiz 2013 yılında bu hamleyi daha da yükseltmekti. Bu temelde Önderliğe şehitlere ve halkımıza söz verdik. Başta Cudi Gabar Herekol ve diğer yerlerde demokratik özerkliği geliştirmeye büyük bir mücadele verdik. Böyle bir hazırlık aşamasında Önder Apo Amed Newrozu’nda tarihi çağrısı milyonlara ilan edildi. Bu çerçevede 2013 yılına dair yaptığımız plan ve projeleri durdurduk ve tarihi Demokratik Çözüm Yürüyüşünü başlattık.”
‘ÖNDERLİĞİMİZ ÖZGÜR OLMALI’
Grupta yer alan YJA STAR gerillası Laleş Güneş de şunları söyledi: “Herekol’dan gelen bir grubuz. 2011-2012 devrimci halk savaşı hamlesi başladı. Güçlü bir savaş yürütüldü. Amed Newrozu’nda okunan Önderliğin çağrısı bizim için bir talimattı. YJA STAR gerillaları olarak bu sürece büyük anlam veriyoruz ve aktif katılacağız. Kuzey’de her bir arkadaşın gelişi kolay değil. Devlete dair kaygılar var çünkü hala Önderliğimizin koşullarında bir değişiklik olmamıştır. Bizim için esas olan Önderliğimizin özgürlüğüdür. Önderliğimiz özgür olana kadar mücadelemiz büyük kararlılıkla devam edecektir.”