Amed'e Trabzonlu vali

Amed'e Trabzonlu vali

Başbakanlığa getirilen Ahmet Davutoğlu tarafından hazırlanan Valiler Kararnamesi ile Samsun Valisi Hüseyin Aksoy,  Mustafa Cahit Kıraç'ın yerine Amed'e Vali olarak atandı.

Valiler Kararnamesi, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunduğu yeni valiler ve müsteşarlar kararnamesine göre; Amed Valisi Mustafa Cahit Kıraç merkeze alınırken, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Amed Valisi olarak atandı.

1963 yılında Trabzon Sürmene doğumlu olan Vali Aksoy, 1990-1991 yıllarında ABD'de eğitim alırken, İçişleri Bakanlığınca düzenlenen Psikolojik Harekat Kursu'nu tamamladı. Vali Aksoy, 1997-2000 yılları arasında Başbakanlık İnsan Hakları Koordinatör Üst Kurulu Sekreteryası, 2000-20001 yılları arasında İçişleri Bakanlığı Genel Sekreterliği, Muğla, Mersin ve Samsun Valiliği yaptı.