Ankara'daki duruşmada ailelerden tepki

Ankara Katliamı Davası'nın duruşmasında, aileler sanık avukatlarına "Cübbenize yazık" diye tepki gösterdi. Sanıklardan biri Erdoğan'ın sözlerine atıfta bulundu.

Ankara Katliamı Davası'nın karar duruşması sürüyor.

Sanık Suphi Alpfidan’ın avukatı Akın Deniz, müvekkili hakkında savunma yaparken mağdur aileleri tepki gösterdi. Aileler avukata, “Bir katili bu kadar savunmayın, giydiğiniz cübbeye yazık” diye bağırdı. Avukat Deniz müvekkili hakkındaki savunmasına devam etti. Deniz, müvekkilinin beraatını istedi. Sanık Suphi Alpfidan, bir kişiyi tanıdığı için 2 yıldır tutuklu olduğunu söyleyerek, “Ben de siz de Türkiye Cumhuriyet’i vatandaşıyız. Sizinle abi kardeş gibi konuşacağım. Yakup Karaoğlu ilk tanıdığım insan. Biz arazi alıp satıyoruz. Arazi harici eve dahi bakamıyoruz. O kadar yoğundu. Haftanın 5 günü tapudaydık. Bu işlemler aracılığıyla Yakup’la tanıştık. Onun aracılığıyla da Halil Alçay’la tanıştık” dedi. 

ERDOĞAN'A ATIFTA BULUNARAK KENDİNİ SAVUNDU

Alpfidan, Antep 1 Mayıs patlamasıyla ilgili “İstihbaratın çok büyük açığı var” ifadesini kullandı.

Ardından söz alan sanık Hacı Ali Durmaz’ın avukatı Tansu Çiller, müvekkilinin masum olduğunu ileri sürerek, tahliyesini istedi.

Sanık Durmaz, kendisinin suçsuz olduğunu savundu. Mağdur aileleri, Durmaz'a tepki gösterdi.  

Sanık Resül Demir, Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerine atıfta bulunarak savunma yaptı. 1 buçuk saat süren savunmasının ardından duruşmaya ara verildi.