Anne Şenyaşar: Katliamcılar gözlerimizin önünde geziyor

AKP'lilerin iki oğlu ve eşini katlettiği Emine Şenyaşar, "Bu nasıl adalet? Katliam yapanlar dışarıda gözümün önünde geziyor. Benim çocuğum iki yıldır tutuklu" diye tepki gösterdi.

Urfa’nın Suruç ilçesinde AKP’li İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınları tarafından eşi ve 2 oğlu katledilen Emine Şenyaşar ve oğulları, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ile görüştü. Şenyaşar Ailesi ve avukatları Bülent Duran, dosyada yaşanan hukuksuzlukları ve adalet talebini Gergerlioğlu ile birlikte kamuoyuna duyurdu.

Gergerlioğlu’nun canlı yayınına katılan aileden Ferit Şenyaşar, "Dosya üzerinden 2 yıl 3 ay geçmesine rağmen halen bir gelişme yok. Hastane dosyası hâlâ açılmadı" dedi.

'BU KARANLIĞI AYDINLATALIM'

Avukat Bülent Duran da yargı makamlarından, siyasi partilerden dosyanın takipçisi olmalarını talep etti, "Urfa Savcılığı görevini yerine getirmiyor. Katliam karartılmak isteniyor. Soruşturmaya ses verin” diye belirtti.

Duran, görüntü kayıtları olmasına rağmen halen etkin bir soruşturma yürütülmediğine dikkat çekerken, halka da "Destek olun, birlikte bu karanlığı aydınlatalım” diye seslendi.

'OĞLUM TUTUKLU, KATLİAMCILAR DIŞARIDA'

Anne Emine Yaşar da şunları söyledi: "Ailemi yok ettiler. Adalet istiyorum. Cezaevindeki oğlumun bir an önce çıkarılmasını istiyorum. Bu nasıl adalet? Benim çocuğum iki yıldır tutuklu, katliam yapanlar ise dışarıda gözümün önünde geziyorlar. Gece gündüz ağlıyorum. Artık gözlerim kurudu. Bu zulmü neden bize reva görüyorlar. Bu zulüm kalksın. İki aylık torunum iki yaşına geldi, babasını soruyor. Bir an önce adaletin teslim edilmesini istiyorum."

Gergerlioğlu ise davanın takipçisi olduklarını ve Şenyaşar ailesinin adalet talebini her mecrada dile getireceklerini söyledi.