Aşırı sağcılar Sosyalist Parti binasını işgal etti

Aşırı sağcılar Sosyalist Parti binasını işgal etti

Fransa’da eşcinsel evlilik yasası karşıtlarının düzenlediği büyük gösteriye aşırı sağcı gruplar damgasını vurdu. Yüzbinlerce kişinin katıldığı gösteriler esnasında aşırı sağcı bir grup genç iktidardaki Sosyalist Parti (PS) binasını işgal etti.

Kendilerine ‘Kimlikçi Nesil’ adını veren 15 kişilik bir grup şehir merkezinde bulunan PS merkezinin terasına  çıkarak işgal eylemi düzenledi. ‘Hollande İstifa’ yazılı büyük bir pankart taşıyan grup üyeleri bir süre slogan atarken, olay yerine gelen polisler tarafından binadan çıkartıldılar.

Henüz tam olarak kaç kişinin katıldığı belirtilmeyen yürüyüşler toplanma alanlarına doğru akmaya devam ederken, bir çok sağcı ve aşırı sağcı gencin de yürüyüş kortejlerinde yer alması dikkat çekiyor.