Av. Karabulut: Katliamın sebebi cezasızlık politikası

Konya’da katledilen Kürt ailenin avukatı Abdurrahman Karabulut, katliamın cezasızlık politikası sonucunda gerçekleştiğini belirtti.

Konya'nın Meram ilçesine bağlı Hasanköy Mahallesi'nde yaşayan Dedeoğulları ailesinin evine silahlı saldırı düzenlendi.

Saldırganlar aile fertlerinden Yaşar Dedeoğulları, Barış Dedeoğulları, Serpil Dedeoğulları, Serap Dedeoğulları, İpek Dedeoğulları, Metin Dedeoğulları ve Sibel Dedeoğulları'nı katletti. Saldırganlar, katliamın ardından evi ateşe vererek, olay yerinden kaçtı. 

Daha önce de 60 kişilik bir grubun ırkçı saldırısına uğrayan ailenin avukatı Abdurrahman Karabulut, olaya ilişkin Artı TV'ye konuştu.

"Aile ilk olarak 12 Mayıs’ta 50-60 kişilik bir grubun saldırısına uğramıştı. 7 kişi tutuklanmıştı” diyen Av. Karabulut şunları belirtti: “Ancak her hafta birer -ikişer kişi serbest bırakıldı. Yeni tutuklamalar talep ederken herkes serbest bırakıldı."

Av. Karabulut, saldırının ırkçı bir saldırı olduğuna işaret ederek, “Cezasızlıktan cesaret aldılar. 3 saat önce aile yanımdaydı, soruşturmayla ilgili bilgi vermiştim. Kimliği belirsiz kişiler deniliyor ama bu önceki saldırıdan bağımsız değil” ifadelerini kullandı.  

Mezopotamya Ajansı’na konuşan Karabulut, ırkçı saldırıyı gerçekleştirenlerin tahliyesinin ardından itirazda bulunduklarını ancak bu başvurularının “Suçun alt sınırı, üst sınırı, yaralama” gerekçeleriyle reddedildiğini belirtti.