Ayten Öztürk için adalet istendi

Ankara’daki gizli gözaltı merkezinde 6 ay işkence gören, bir itirafçının yalan beyanlarıyla hakkında 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi verilen ve ev hapsinde tutulan Ayten Öztürk için adalet istendi.

Ankara’daki bir gizli gözaltı merkezinde 6 ay boyunca işkence gören, 3.5 yıl hapis yatan, akıl hastası raporu olan bir itirafçının yalan beyanlarıyla 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan ve 412 gündür ev hapsinde tutulan Ayten Öztürk için adalet talebiyle İnsan Hakları Derneği ( İHD) İstanbul Şubesi’nde basın toplantısı düzenlendi. Sanatçı Pınar Aydınlar’ın destek için bulunduğu toplantıya, İHD İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) İstanbul Temsilcisi Ümit Efe'nin yanı sıra çok sayıda siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcisi katıldı.

 Ortak açıklama Nagehan Kurt tarafından okundu.

Kurt, AKP-MHP iktidarının özellikle son yıllarda içeride ve dışarıda yaşadığı krizlerin sonucu olarak baskılarını daha da arttırdığını, bu baskılar da esas olarak halkın en dinamik kesimi olan devrimcilere yönelttiğini hatırlattı.
Ayten Öztürk’ün 3.5 yılının sonunda 2 ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilerek ev hapsiyle tahliye edildiğini söyleyen Kurt, bu kararın, istinaf mahkemesince onayladığını ve Yargıtay'a gönderildiğini ve Yargıtay bu kararı onayladığı takdirde, Öztürk'ün tutuklanarak ömür boyu tek kişilik bir hücrede tutulacağına işaret etti.
Kurt, Öztürk'e ceza verilmesine gerekçe olarak, tüm dosya kapsamında sadece bir itirafçı sanık olan Mesut Pekgöz'ün soruşturma aşamasındaki beyanlarının gösterildiğine dikkat çekti.
Ayten Öztürk’ün avukatı Doğa İncesu, yaşanan hukuki süreci anlattı.
Sanatçı Pınar Aydınlar, Ayten Öztürk’ün gördüğü işkenceden dolayı tam 898 yara açıldığına dikkat çekti.
TİHV İstanbul Temsilcisi Ümit Efe ise, insan hakları örgütleri olarak Ayten Öztürk’ün ülkenin işkence karnesinin bir göstergesi gibi olduğuna işaret etti.
Konuşmaların ardından 412 gündür ev hapsine tutulan Ayten Öztürk’ün gönderdiği mesaj okundu. Öztürk, "Tüm bu işkence, baskı ve saldırı politikalarını birliğimiz ve dayanışmamızla boşa çıkaracağımıza olan inançla hepinize teşekkür ediyorum" dedi.