Barış annesi Kıran dahil en az 18 kişi gözaltına alındı

AKP-MHP rejiminin Amed merkezli olarak sabah saatlerinde evlere düzenlediği baskınlarda, aralarında sağlık sorunları olan barış annesi Havva Kıran’ın da olduğu en az 18 kişi gözaltına alındı.

Türk polisi sabah erken saatlerde Kürt siyasetçi ve aktivistleri hedef aldı. Ervlere yapılan baskında çok sayıda kişi gözatlına alındı. “Dosyada kısıtlama var” denilerek bu saldırının gerekçesi açıklanmadı.

Gözaltına alınanlar arasında Amed Barış Anneleri Meclisi üyesi Havva (Rabia) Kıran’ın (63) da olduğu öğrenildi.

Kıran, koronavirüs salgını nedeniyle risk grubundaki kişiler arasında değerlendiriliyor. Ayrıca kalp ve tansiyon hastalıkları var.

Gözaltına alınanlardan isimleri öğrenilen 18 kişi şöyle: “Rosa Kadın Derneği Kurucu üyeleri Narin Gezgör ve Ayla Akat Ata, Rosa Kadın Derneği Başkanı Adalet Kaya, Özgür Kadın Hareketi ( TJA) aktivistleri Gülcihan Şimşek ve Zelal Bilgin, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) eski Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan, HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Özlem Gündüz, HDP Yenişehir İlçe Eşbaşkanları Remziye Sızıcı ve Kasım Kaya, HDP üyesi Mehmet Ali Altınkaynak, Kürt siyasetçi Celal Yoldaş, Nazile Tursun, Rosa Kadın Derneği Yöneticisi Fatma Gültekin, Bağlar Belediyesi Meclis üyeleri Hüseyin Harman ve Gönül Aslan, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Selin Coşkun, Yenişehir Belediyesi Meclis üyesi Nevriye Çur ile Diyarbakır Barış Anneleri Meclisi üyesi Havva Kıran.”