'Barış için önce tecrit kalkmalı'

İstanbul Barış Anneleri İnisiyatifi, barışın ancak Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a tecridin son bulmasıyla mümkün olacağını belirtti.

İstanbul Barış Anneleri İnisiyatifi, Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 1 Eylül’de açıkladığı barış deklarasyonuna ilişkin Fatih’te bulunan dernek binasında basın toplantısı düzenledi. Açıklamanın Kürtçesini Barış Annesi Bediha Gökkuz, Türkçesini Perihan Akbulut yaptı.

'TÜM SORUNLARIN KAYNAĞI'

Gökkuz, "Kürt sorununun çözümsüzlüğünden kaynaklı süren savaşta on binlerce insanımız yaşamını yitirdi. Bu nedenle savaşı durdurmak için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız” dedi.
Ülkede yaşanan tüm sorunların Kürt sorununun çözümsüzlüğünden kaynaklandığını dile getiren Gökkuz, sorunların Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecritle katbekat ağırlaştığına dikkat çekti. Çözümün tecridin kaldırılması ve müzakere koşullarının başlatılmasıyla mümkün olduğunu söyledi.
Akbulut da barışın önündeki en büyük engelin tecrit olduğunu belirtti. Akbulut, HDP’nin uzattığı barış elinin havada kalmaması için tüm kesimlere destek çağrısında bulundu.