İntikam Birimi: Beyoğlu’nda 'fuhuş' oteli imha edildi

İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde 19 Ocak günü kadınların "fuhuşa" zorlandığı belirtilen bir otelde çıkan yangını kendilerine Şehit Soro Amed İntikam Birimi adını veren bir grup üstlendi.

Yazılı bir açıklama yapan Şehit Soro Amed İntikam Birimi, Beyoğlu’nda dört katlı bir otele eylem düzenleyerek imha ettiklerini bildirdi.

Açıklamada, “Şehit Soro Amed İntikam Birimi üyelerimiz tüm Öz Yönetim Direniş şehitleri anısına 19 Ocak günü İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde Hüseyinağa Mahallesinde bulunan bir otele yönelik eylem gerçekleştirdi. Birim üyelerimizin gerçekleştirdiği eylem sonucunda 4 katlı otel yakılarak imha edildi” denildi.

İntikam Birimi, oteli hedef almalarına gerekçe olarak, kadınların otelde fuhuşa zorlanmalarını gösterdi. İntikam Birimi, daha önce bu konuda otel sahiplerini uyardıklarını, ancak dikkate alınmadığını belirtti. 

Açıklama şu ifadelerle son buldu: “Daha önceden yaptığımız açıklamalarda AKP-MHP faşist iktidarından askeri ve siyasi operasyonlarının intikamını alacağımızı belirtmiştik. Bu eylemlerimizin intikam ateşimizin henüz bir kaç kıvılcımı olduğunu herkes bilmelidir. Tüm öz yönetim direnişleri şehitleri başta olmak üzere Kürdistan halklarının yaşadığı tüm şahadet ve acılarının intikamını alacağımızı bir kez daha belirtiyoruz.”