BMG’den Şenyaşar ailesinin mücadelesine destek

Birleşik Mücadele Güçleri (BMG) Urfa Adliyesi önünde 81 gündür adalet talebiyle nöbet tutan Şenyaşar ailesinin mücadelesine ilişkin Ankara’da bir basın toplantısı düzenledi.

BMG, Şenyaşar ailesinin nöbet eylemine ilişkin Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara İl Örgütü’nde bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantı salonunda “Failler belli adalet istiyoruz #Şenyaşarailesineadalet" pankartı asıldı.

BMG üyesi Dilan Mollaahmetoğlu, “Şenyaşar ailesinin inançlı ve kararlı duruşu karşısında tehdit dilini kullanan AKP’liler organize saldırılara başlasa da elde etmek istediklerini edememişlerdir” dedi.

Mollaahmetoğlu, “Tek taraflı yargı sürecinin ve AKP saldırganlığının mağduru olan Şenyaşar ailesinin yaşadıkları, ülkenin içerisinde bulunduğu süreci özetleyen bir durum olarak karşımıza çıkmaktadır (…) BMG olarak Celal, Adil ve Hacı Esvet Şenyaşar’ı saygıyla anıyor ve Şenyaşar Ailesi’nin haklı adalet mücadelesinin yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz” diye ekledi.

HDP Ankara İl Eş Başkanı Pakize Sinemillioğlu da dayanışma mesajı vererek, şunları ifade etti: “Her tarafta büyük bir sarmal içerisine girmişler. Ama bütün bunların bedelini kendilerini görmeden biz emekçilere yüklüyorlar. Adalet bir gün herkese lazım olacak. Bugün bunu tanımayanlar yarın kendileri de adalete de ihtiyaç duyacaklar. Hiçbir hakka hukuka hiçbir şekilde saygıları yok ve tersine üzerimize geliyorlar. Biz de diyoruz ki adalet herkese lazım ve bu adaleti eninde sonunda biz getireceğiz.”

Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) Ankara Şube Eşbaşkanı Mustafa Karabudak ise devleti bir an önce yaptığı katliamlarla yüzleşmeye çağırarak, “Hep birlikte demokratik güçler olarak bir arada olursak bu katliamların hesabını sorarız ve gerçekler açığa çıkar” dedi.