AKP hükümeti yeniden hedefine Kürt işadamlarını koydu. Geçmişte faili meçhuller ile katledilen işadamları şimdi de AKPnin hazırladıðı tasarı ile ekonomik kıskaca alındı. Kürt işadamlarına yönelik hazırlanan ve Perşembe günü Türk Meclisi Adalet Komisyonunda görüşülecek olan Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun Tasarısına sert tepki gösteren komisyonun BDPli üyesi Adana Milletvekili Murat Bozlak, tasarının ekonomik soykırım anlamına geldiðini söyledi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoðan, Kürt işadamlarına yönelik ısrarından vazgeçmiyor. AKP hükümeti döneminde Başbakan Erdoðanın imzası ile Türk Meclisine gönderilen Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı yeniden gündeme alındı. Tasarı daha önce Ýçişleri Komisyonunda gündeme gelmişti. BDPnin itirazları ve kamuoyunda oluşan tepkiden dolayı tasarı bir süre askıya alınmıştı. Hükümet tasarıyı yeniden gündeme alma kararı aldı. Hükümetin kararının ardından tasarı Perşembe günü Türk Meclisi Adalet Komisyonunda ele alınacak.
DEÐÝŞÝKLÝK YAPILMADAN YENÝDEN GÜNDEME GELDÝ
Tasarının ele alınacaðı Adalet Komisyonunun BDPli üyesi Adana Milletvekili Murat Bozlak tasarıyı deðerlendirdi. Bozlak, tasarının daha önce Ýçişleri Komisyonunda görüşüldüðünü ve komisyon üyesi Sırrı Süreyya Önderin o dönem tasarıya ilişkin sıkıntıları geniş bir şekilde ortaya koyduðunu hatırlatarak, buna raðmen tasarının hiçbir deðişiklik yapılmadan yeniden Perşembe günü görüşüleceðini, kendilerinin de tasarıya karşı hazırlık yaptıklarını söyledi.
DEVLET KÜRT HALKINA ÇOK YÖNLÜ OPERASYONLAR YAPIYOR
Bozlak, AKP hükümetinin Kürt halkına yönelik çok yönlü operasyonlar yürüttüðüne işaret ederek şunları kaydetti: Bunlardan birisi gerillaya yönelik askeri operasyonlar, diðeri legal alana yönelik siyasi operasyonlardır. Şimdi bununla yetinmeyip Kürt halkına yönelik ekonomik bir operasyon peşindeler. Yani her anlamı ile Kürtleri her taraftan sarmak niyetindeler. Şu bir gerçek ki Kürt halkı bu güne kadar dünya kadar bedel ödedi. Malını kaybetti, köyleri boşaltıldı, evleri yakıldı ama bu halk halen mücadele ediyor. Kürt halkı hiçbir zaman teslim olmadı ve haklarından vazgeçmedi. Dolayısıyla bu tasarının ne hükümete ne halklara kazandıracak bir şeyi yok.
BARIŞ TARTIŞMALARINDA BU TASARI AKPNÝN SAMÝMÝYETÝNÝ SORGULATIR
Barış tartışmalarının yapıldıðı bu günlerde bu tasarının yeniden gündeme getirilmesinin AKPnin samimiyetinin sorgulanmasını beraberinde getireceðine vurgu yapan Bozlak, Eðer siz gerçekten çözüm istiyorsanız, Sayın Öcalan ile görüşmüşseniz o zaman bu ekonomik soykırım anlamına gelen tasarıyı neden yeniden gündeme getiriyorsunuz. Bu tasarı Türkiyeye bir şey kazandırmaz. Kürt halkı çok ciddi bedeller ödedi gene bedeller öder dedi.
GEÇMÝŞTE DE KÜRT ÝŞADAMLARINI ÖLDÜRÜYORLARDI
Bozlak, konuşmasının devamında şunları kaydetti: Geçmiş dönemde Kürt işadamları evlerinden veya gittikleri yerlerden alındı ve katledildiler. PKKye yardım eden işadamlarının listesi cebimde diyen Başbakanlar gördük. Şimdi daha geniş bir kesime yönelmek istiyorlar. Öyle bir tasarı ki kimi isterse onun mal varlıðına el koyar. Ona istediðini yapar. Böylesi bir yöntem denenmek isteniyor. Ama bu çok sakıncalı bir şeydir. AKP, Türkiyeyi düşünüyor ise bu sorunu çözmek zorundadır. Bu tarz yasalar ile bir yere varamayacaklarını görmeleri gerekiyor. 90lı yıllarda Kürt halkına, siyasetçisine, işadamına yönelik yapılmayan bir uygulama kaldı mı? Hayır. Bundan dolayı tek yol var o da demokratik barışçıl çözümdür. Kürt halkı daha 3 gün önce katledilen 3 Kürt siyasetçi kadının cenazesini ve acısını içine gömdü ve barış konusundaki duruşunu net bir biçimde gösterdi. Ben Mersindeydim o daðlarda Kürt halkı barış resmi sergiledi. O insanların ölümünü kabullenmedi ama barış iradesini ortaya koydu. AKP buna saygı duymalı. Barış konusunda elini uzatan halkın eli tutulmalıdır. Bu halka hile yapılmamalıdır.