Bugünün öne çıkan haberleri

24 Temmuz 2018 gündeminde ANF’de öne çıkan haberleri derledik...

AKP, Kürdistan’daki yer altı zenginliklerini sömürmeye devam ediyor. Yer altı kaynakları bakımından zengin olan Kürdistan'da devletin petrol arama çalışmalarını hızlandırdı.

 

Rojhilat ile Başurê Kürdistan  sınır hattındaki Meriwan kentinde İran pastarları kolberlere saldırdı.

 

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Suriye’nin güneyinde düzenlenen intihar saldırılarında hayatını kaybeden 40 kişinin yanısıra onlarca kişinin de yaralandığını belirtti.

 

Şedadê'debu sabah 08.30’da elektrik santralı yakınlarında bir patlama meydana geldi. Patlama sonucu Hac Ebu Dawud adlı sivil yaşamını yitirirken, 7 kişi de yaralandı.

 

Kürdistan Bölgesi’nde 30 Eylül’de yapılacak parlamento seçimleri için siyasi partiler, liste ve koalisyonların Yüksek Seçim Komisyonu’na başvuracağı tarih uzatıldı. 

 

Diyarbakır Valiliği, Kulp ilçesine bağlı bazı köy ve mezralarda 'sokağa çıkma yasağı' ilan etti. 

 

HPG-BİM, HPG gerillalarının Hakkari’nin Gever ve Şemdinli ilçelerinde üç ayrı eylem düzenlediğini bildirdi. Bu eylemlerde en az 5 askerin öldürüldüğü açıklandı.

 

Nusaybin’in Omeryan bölgesinde bulunan ve çok sayıda asker ve korucunun katılımıyla askeri operasyon başlatılan Çalı (Çalê) köyü kırsalında büyük bir yangın çıktı. Yangın yayılalarak sürüyor.