Bugünün öne çıkan haberleri

28 Temmuz 2018 gündeminde ANF’de öne çıkan haberleri derledik...

Şırnak'taki öz yönetim direnişleri süreci sonrasında işgalci Türk devleti tarafından yıkılan evlere TOKİ'lerin inşa edilmesine tepki gösteren Şırnaklılar, "TOKİ'lerin cezaevlerinden farkı yok" diyerek tepki gösteriyor.

UNHCR verilerine göre, 2015 yılından bu yana Akdeniz üzerinden Avrupa ülkelerine ulaşabilen mültecilerin sayısı azalırken, yaşamını yitirenlerin oranı tam tersine artıyor.

 

İmran Han’ın Pakistan Adalet Hareketi, henüz kesin olmayan sonuçlara göre rakiplerine geniş bir fark atarak 114 sandalye elde etti.

 

Türk ordusu ve Furqet El Hemzat çeteleri Efrin'de , bir ay içerisinde Sorxankê köyünde 41 dönümlük arpa ve buğday ekili arazi ile 4 bin 970 adet zeytin, incir ve badem ağacını ateşe verdi.

 

26 Temmuz Perşembe günü Şam’a gerçekleştirilen ziyarete ilişkin açıklama yapan Demokratik Suriye Meclisi, tüm alanlarda ortak komitelerin kurulması kararlaştırıldığını açıkladı.

 

İşgalci Türk ordusu ve çeteleri, Efrîn’in Raco ilçesine bağlı Mosaka köyünde Umer Eliko (33), Egid Mihemed Derdo (28) ve Mihemed Hesen Mihemed Derdo (22) isimli üç sivili kaçırdı.

HPG gerillaları, 25 Temmuz günü saat 23.30’da Van’ın Çaldıran ilçe merkezine doğru ilerleyen amarok tipi askeri bir araca yönelik sabotaj eylemi düzenledi. Eylemde 1 asker ölürken, 3'ü ağır, 4 asker de yaralandı.

Türk devleti ve ona bağlı çetelerin Efrîn'deki kontra faaliyetlerine ilişkin açıklama yapan YPG Genel Komutanlığı, işgalci Türk ordusu ve ona bağlı çetelerin Efrîn’de YPG üniformalarını girerek, halka baskı uyguladığını, mallarını talan ettiğini ve kontra faaliyeti yürüttüklerini belirtti.