Çetin: Hrant Dink’i katleden zihniyet işbaşında

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in katledilişinin 9. yıldönümünde ANF’ye konuşan Dink ailesi avukatı Fethiye Çetin, Dink’i katleden zihniyetin halen iş başında olduğunu söyledi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in katledilişinin 9. yıldönümünde ANF’ye konuşan Dink ailesi avukatı Fethiye Çetin, Dink’i katleden zihniyetin halen iş başında olduğunu vurguladı. Dün olduğu gibi bugün de aydınların linç kampanyalarına maruz kaldığını hatırlatan Çetin, “Bu kampanyaları ancak biz boşa çıkarabiliriz” dedi. Dink davasında gelinen noktayı da değerlendiren Çetin, soruşturmanın askeri kanada da uzanacağını belirterek ekledi: “Soruşturma tam da Dink cinayetinde jandarmanın rolünü araştırma aşamasında. Bunun devam etmesi lazım.”

İDDİANAME POLİSLE SINIRLI KALMAMALI

9 yılda davada gelinen noktayı değerlendiren Hrant Dink’in arkadaşı ve ailenin avukatı Fethiye Çetin, son iki sene içerisinde davada yeterli olmamakla birlikte bir adım atıldığını belirtti. Çetin bu adımın atılmasında davanın peşini bırakmayan kamuoyunun, gazetecilerin, demokratların ve vicdan sahibi insanların büyük payı olduğunu ifade etti. Başlayan soruşturmanın devam ettirilmesinin önemli olduğunun altını çizen Çetin, hazırlanan iddianamenin sadece polislerle sınırlı kalmasının, asıl cinayetin arka planındaki örgütlü yapıya ulaşmaya engel olduğunu söyledi. Soruşturmanın tam da Dink suikastının kilit ismi İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç’e uzanmışken Savcı Gökalp Kökçü’nün görevden alındığını hatırlatan Çetin, “Umarım bu yanlıştan dönülür ve soruşturmaya yeni getirilen savcı eski savcının attığı bu adımları ve ipuçlarını takip eder” dedi.

SORUŞTURMA JANDARMAYA UZANIYOR

Hükümet ve cemaat arasındaki kapışmadan ötürü Dink cinayetinin topyekün cemaatin üzerine yıkılmaya çalışıldığına işaret eden Çetin, bu nedenle dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç gibi cinayette rolü olan önemli isimlerin iddianameden çıkartılmak istendiğine dikkat çekti. Çetin, Savcı Kökçü’nün tam da buna direndiği ve bu sorumlular hakkında soruşturma başlattığı için görevinden alındığını söyledi. Soruşturmanın askeri kanada da uzanacağını aktaran Çetin, “Soruşturma tam da Dink cinayetinde jandarmanın rolünü araştırma aşamasında. Bunun devam etmesi lazım” diye konuştu.

‘YETER, HALA AKILLANMADIK MI?’

Barış bildirisi yayınladıkları için hedef haline getirilen akademisyenlere desteğini de açıklayan Çetin, bu linç kampanyasının kabul edilemez olduğunu vurguladı. Hrant Dink’i katleden zihniyetin iş başında olduğunu kaydeden Çetin, zihniyetin de, yöntemin de değişmediğine dikkat çekti. “Bunu değiştirecek olanlar da bizleriz. Biz linçe tabi tutulan kişilerle dayanışacağız ve linç kampanyalarını boşa çıkartacağız” diyen Çetin, “Geçmişte Hrant’a sahip çıkılmadı, Tahir Elçi linç edildi, bugün de akademisyenler linç ediliyor. Artık yeter, hala akıllanmadık mı? Lütfen bundan sonra akademisyenlere de, linçe tabi tutulanlara da sahip çıkalım” diye konuştu.