Cizîrê’de yaşamını yitiren iki savaşçının kimliği açıklandı
Cizîrê’de yaşamını yitiren iki savaşçının kimliği açıklandı
Cizîrê’de yaşamını yitiren iki savaşçının kimliği açıklandı
Rojava’nın Cizîrê kantonunda yaşamını yitiren 2 YPG savaşçısının kimliğini açıklandı.
YPG Basın Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Rojava’nın Cizîrê kantonunda yaşamını yitiren iki savaşçının kimliğini açıkladı.
“Rojava devrimiyle birlikte, Kürdistan’ın dört parçasından birçok genç kadın ve erkek, toprağını, onurunu savunma ve özgür yaşam uğruna mücadeleye katıldı.
Bu gençlerden Şerzan ile akrabası Karasungur, Cizre Kantonun’dan işgal saldırılarına karşı mücadele etti” denilen açıklamada özgürlük sembolleri haline gelen Karasungur ve Şerzan’ın direnişlerinin tüm insanlığa bu saldırıların sadece bir halka, bir dine yönelik olmadığını, bütün insanlığa ve insanlık değerlerine yapıldığını gösterdiğini kaydetti.
Rojava devriminde yaşamını yitiren savaşçıları anan YPG Basın Merkezi, “Biz de YPG olarak, insanlık ile ezilen halklar uğruna canlarını feda eden her iki şehidimiz şahsında tüm şehitlerimizi saygıyla anıyor, kanımızın son damlasına kadar onların çizdiği yolda yürüyeceğimize söz veriyoruz. Tüm şehit ailelerine özellikle Ş. Karasungur ile Ş. Şerzan’ın değerli ailelerine başsağlığı diliyoruz” dedi.
Yaşamını yitiren YPG savaşçılarının kimlik bilgileri şöyle:
Hilvan doğumlu, 2011 katılımlı Şerzan kod adlı Yakup Hayker, Til Hemîs’te 4 Ocak 2014’te yaşamını yitirdi.
Hilvan doğumlu, 2012 katılımlı Qeresungur Xwînrij kod adlı Mehmet Begay, 22 Eylül 2014’te Mebroka / Dehma’da yaşamını yitirdi.