Cizre'de tecride karşı panel: Tutsakların sesi olalım

Cizre’de İmralı tecridine ilişkin düzenlenen panelde konuşan HDP Milletvekili Nuran İmir, "Sayın Öcalan’ın duruşu ve Kürt halkının komploya karşı mücadelesi, komployu boşa çıkardı" dedi. İmir, zindan direnişini sahiplenme çağrısı da yaptı.

Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Kadın Meclisi, “Kadınlar İçin Adalet” kampanyası kapsamında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecrit ve zindan direnişine dair panel düzenledi. HDP Cizre İlçe Örgütü binası konferans salonunda düzenlenen panele, HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, il ve ilçe yöneticileri ile çok sayıda kişi katıldı. Salona, “Em Tecrîdê Dişkînin, Jiyana Azad Ava Dikin û Nirxan Diparêzin” yazılı pankart asıldı.

'SAYIN ÖCALAN ŞAHSINDA ORTADOĞU KARARTILMAK İSTENDİ'

Uluslararası komployu kınayarak sözlerine başlayan İmir, şöyle dedi:

"Sayın Öcalan üzerinde bu komplo aslında Kürt halkı üzerinde uygulanan bir komploydu. Bu komplo Türkiye eliyle değil, aynı zamanda Ortadoğu’da özgür ve barışçıl bir yaşamın inşa edilmesini istemeyen halk düşmanları tarafından uygulandı. Öcalan şahsında Ortadoğu’nun geleceğini karartmak istediler. Ancak, Sayın Öcalan duruşuyla Ortadoğu’da uygulanmak istenen karanlığı boşa çıkardı. ‘Kürtler için statü ve Ortadoğu’da demokratik bir yaşam nasıl inşa edilebilir’ diye manifesto hazırladı. Sayın Öcalan’ın duruşu ve Kürt halkının komploya karşı mücadelesi, komployu boşa çıkardı."

‘DIŞARIDAN İÇERİYE SES OLMAK ZORUNDAYIZ'

Tecridin ve cezaevlerinde uygulanan hukuksuzlukların kaldırılması amacıyla cezaevlerinde başlatılan açlık grevi eylemlerinin devam ettiğini hatırlatan İmir, “Kürt halkına yönelik yok etme politikası sürdürülüyor. Tüm kirli politikalar Ortadoğu üzerinde uygulanmakta. Özellikle Kürdistan üzerinde özel bir savaş politikası yürütülmek isteniyor. Tecride karşı çok sayıda cezaevinde açlık grevi başlatıldı. Bu eylem kadın tutuklular öncülüğünde de sürdürülüyor. Tutukluların taleplerinin yerine getirilmesi için bizler dışarıda onlara ses olmak zorundayız. Bizler ses çıkardığımız ve mücadele ettiğimiz zaman bu tecrit kaldırılır. Yaşam alanlarını mücadele alanlarına çevirelim. Cezaevindeki tutuklulara sahip çıkalım” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından panel, "Bijî berxwedana zîndanan" sloganları ile son buldu.